woensdag, 28 mei 2014 11:00

Don't overdo it: één tip per keer

Matthijs van Nieuwkerk, Innovation Day 2011 Ballast Nedam, productie: Rob Captijn, foto: Punkmedia Canon EOS 1D Mark III 200mm 2.0 1/125 ISO 800 no flash Matthijs van Nieuwkerk, Innovation Day 2011 Ballast Nedam, productie: Rob Captijn, foto: Punkmedia Canon EOS 1D Mark III 200mm 2.0 1/125 ISO 800 no flash


Matthijs van Nieuwkerk beheerst het tot in de puntjes: een vast trucje waarin hij als interviewer zijn gast aan tafel, zijn expert op dat moment, vraagt naar zijn allermooiste, allerbeste, meest indrukwekkende vulmaarin.

Wel eens op gelet?

"Nee, je moet kiezen. Eén artiest. Wie?" Of "Het allermooiste nummer van Johnny Cash, welke kies jij, jij als allergrootste bewonderaar van de man... Waar MOET Nederland volgens jou naar luisteren?" Etcetera.

Het bruggetje naar bloggen.

Hoewel aangetoond is - geloof ik - dat blog posts meer worden geopend, geretweet en misschien ook wel gelezen (wat ik betwijfel) als er in de kop een getal staat dat: In 6 stappen, de top 8 van, 3 tips voor de ultieme blablabla, meen ik dat je beter ÉÉN tip kunt geven per artikel. De allerallerallerbeste tip. De Matthijs van Nieuwkerk-aanpak.

In een volgende blog post (de volgende week) geef je nog zo'n allerallerbeste tip over datzelfde onderwerp.

De meerwaarde voor je lezer is dat het op deze manier veel beter blijft hangen. Dat je geen keuzemogelijkheid krijgt, dat er maar 1 knop is waar je op kunt drukken, dat er maar een banaan is voor jou als aap waar je naar op zoek bent, en dat niet het zoveelste artikel met bulletpoints door je strot wordt geduwd, enkel met het doel meer views te genereren. Hap snap platte fastfood zonder smaak.

DE TIP dus, de ENIGE TIP: wees duidelijk, maak een keuze om 1 belangrijk aspect goed te belichten. En bewaar de andere tips voor later. Daarmee hou je ook je blog post overzichtelijk kort en wordt je boodschap veel krachtiger.

Wordt een trend in blogland! Let maar op. Je wilt toch serieus genomen worden als lezer?

LEES OOK: De 5 belangrijkste tips voor verfrissend bloggen >>


Oh ja, en dan nog wat... Als je tot hier bent gekomen, blijf dat doen. Vooral volgende week!

3 comments

Leave a comment

(*) velden zijn verplicht.