donderdag, 05 oktober 2017 23:34

Van Canon naar Nikon, just did it

Nee, ik had het ook nooit gedacht, en zeker niet toen ik vorig jaar rond deze tijd twee Canon's 5D Mark III inruilde voor één fonkelnieuwe 5D Mark IV. Ik weet nog dat ik zo ontroerd was tijdens m'n eerste shoot door de mogelijkheden van deze camera, twee uur na m'n aankoop, bij Justien Marseille in Rotterdam. I owned every Canon 5D, maar de mark IV was de top.

Tot voor kort. Totdat Nikon met de D850 kwam. Ik heb 'm nog niet in m'n handen gehad, maar de deal is al gemaakt: deze Nikon zorgt ervoor dat ik afstap van m'n Canon-geloof en m'n liefde verklaar aan de Nikon-lijn.

Daar waar Canon het voor mij liet liggen, geen tilt-screen, geen workable 4K-video, en waar ik merkte dat het werken met de Fujifilm me veel beter afging, wel tilt-screen en 4K-video dat goed te gebruiken is, doet de Nikon er nog een schepje bovenop.

Aan de fotokant wordt dit m'n werkpaard, de 45,7 Megapixels zorgen voor een verbetering in beeldkwaliteit die de veel duurdere middenformaat camera's nadert, en soms zelfs voorbijstreeft. Vooral die eigenschap, maar ook de mogelijkheid van het tilt-screen en de workflow friendly 4K-video, en ook de prijs, maakt dat ik bijna al m'n Canon gear in ga ruilen voor Nikon.

De D850 wordt gevoed met waarschijnlijk de volgende drie lenzen, waarvan twee van Tamron: de Tamron AF SP 15-30mm f/2.8 Di VC USD en de Tamron AF SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD, en ik twijfel nog tussen de Nikon AF-D Nikkor DC 105mm f/2.0 en de Tamron AF SP 24-70mm f/2.8 Di VC USD.

Niels van Cameratools heeft me al laten weten dat ik waarschijnlijk deze week een telefoontje kan verwachten. Morgen dus.

Vanmiddag heb ik ceremonieel m'n Canon schatjes nog een schoonheidsbehandeling gegeven als dank voor hun prachtige werk. Alles staat klaar om ingeruild te worden.

Can't wait Niels. Bellen!!!

Leave a comment

(*) velden zijn verplicht.