zondag, 08 oktober 2017 22:35

Maak groepsfoto's met een drone

Een groepsfoto neem je 'van boven', zodat je - bij een grote groep - makkelijker de tweede en derde rij er op krijgt. Dat echt iedereen er goed op te zien is. (En zonder onderkin.)

Dat moet dus met een trap. Echt zo'n Altrex-variant met 7 of 8 treden. En je staat op het plateau bovenop. Zoals bij deze foto's... de eerste gemaakt in een uitdagende wat krappe ruimte wat breedte en hoogte betreft bij Elastic Search in Amsterdam, waardoor aan de randen nogal wat vervorming te zien is (door de 16mm groothoek), maar a la...

Groepsfoto 2 2Groepsfoto 2 2

Als ik weet dat er een groepsfoto gemaakt moet worden, neem ik m'n Altrex mee van huis, in de auto past ie net, maar is het een spontaan idee van de opdrachtgever ter plekke dan is het van belang om - vaak in de keuken van het restaurant, congreslocatie of hotel - een trap te regelen. Uurtje van tevoren.

Nou, het kan ook anders heb ik ervaren. Het allerleukste is een groepsfoto te maken met een drone. Hoewel iedereen wel eens een drone heeft gezien, is het toch spannend om op deze manier op de foto te gaan. Toch net even anders.

Dus probeerde ik dat vorige week uit tijdens het jaarlijkse familieweekend (van Monique's familie).

Wel goed iedereen instrueren dat ze naar de drone moeten kijken, ogen open houden en lachen lachen lachen...

En hup, dikke pret gegarandeerd! Altijd meerdere foto's maken, zonder en op het laatst mét zwaaien.

Groepsfoto 3 2

Leave a comment

(*) velden zijn verplicht.