dinsdag, 31 oktober 2017 23:12

Kappen met die mobiele shit

Is natuurlijk wel een beetje flauw om een foto te maken net nadat iedereen gevraagd wordt om op de smartphone de mentimeter te openen... hahaha! Is natuurlijk wel een beetje flauw om een foto te maken net nadat iedereen gevraagd wordt om op de smartphone de mentimeter te openen... hahaha!

 

Ik kom net terug van Media Villa Arnhem waar Ritzo ten Cate een presentatie gaf over 'Hoe beinvloedt smartphone-verslaving ons leven?'

Ik kwam uit de file bij Rotterdam, dus was wat later maar ik viel er in bij een grafiek van een onderzoek, naar smartphonegebruik en de gevolgen daarvan.

Zo bleek bij de introductie van de iPhone in 2007 dat een daling ingezet wordt. Een daling van de hoeveelheid uren dat kinderen met elkaar spelen.

Ook bleek eenzaamheid toe te nemen, en het aantal zelfdodingen.

Ritzo ten Cate 1200 3

De pest van apps is dat ze precies weten hoe ze je aandacht kunnen trekken. Wist je dat Instagram expres langer wacht met een update van jouw likes? Zodat je nog een keer komt kijken. En dat Facebook hetzelfde doet?

We worden gewoon verslaafd gemaakt en gehouden door de makers van apps die om onze aandacht schreeuwen. En de meeste van ons doen daar vrolijk aan mee. Ook ik.

Ik had de Facebook app al verwijderd van m'n smartphone, meteen al rust. En daarna ook Twitterific. En sinds nu ook Instagram. En ik werk toe naar een compleet app-loze smartphone. Met alleen mail, sms en de belfunctie.

Kappen met die mobiele shit. Gewoon doen.

Smartphone verslaving is een ding waar we meer over moeten praten. Praten ja. Ook ik.

Ritzo ten Cate 1200 4Ritzo ten Cate 1200 4

 

More in this category: « Fotografeer ons Tante Jo 85 jaar »

4 comments

Leave a comment

(*) velden zijn verplicht.