zondag 09 februari 2020 23:06

Vanaf de redactie van de NRC...

NRC Redactie 13 maart 2013 17:05 Canon 5D MarkIII 17mm f/4.5 1/100 2500 ISO >> NRC Redactie 13 maart 2013 17:05 Canon 5D MarkIII 17mm f/4.5 1/100 2500 ISO >> Foto: Punkmedia

"Vanaf de redactie van NRC... het verhaal van vandaag. Mijn naam is Thomas Rueb."

Iedere ochtend start ik mijn dag met deze zin in m'n hoofd. Net nadat Lola uit de auto is gesprongen en haar eerste sprint heeft ingezet het hockeybos in.

Kraag omhoog, nog niemand in het bos, oortjes in, handen in de diepe zakken en lekker lopen met de meest recente podcast van NRC Vandaag op m'n hoofd.

Na de geniale House of cards-achtige begintune (componist Rufus van Baardwijk, wat een meester) wordt de aflevering van vandaag ingeleid door Thomas, die je als vriend meeneemt naar de maker van het artikel in de ochtendkrant van vandaag. Het audioverhaal wordt gemaakt door de journalist te interviewen die die dag in NRC een artikel heeft gepubliceerd. Vaak afgewisseld met audio-fragmenten.

Het krachtige is dat juist het ongeschreven verhaal de inhoud nog belangrijker maakt en extra diepte geeft. Een extra laag. Ik ben daardoor nog meer betrokken bij het verhaal dan wanneer ik het alleen lees.

Ik was met stomheid geslagen toen ik woensdagochtend het verhaal hoorde over dat Nederland VIER kolencentrales heeft die - in deze tijd - nog in werking zijn. Sterker nog, let op, van die vier nog in werking zijnde kolencentrales zijn er zelfs DRIE NIET OUDER DAN 4 JAAR. Ik was net zo verbaasd als Thomas Rueb, toen ik dat hoorde.

Nou ja, dat dus. Iedere ochtend krijg ik al lopende een belangwekkend verhaal als dagopening, prachtig gemaakt, met heerlijk professioneel sounddesign.

Luister en abonneer zelf maar >>

Joehoe, fijne dag!

Meer in deze categorie: Hoi Henk-Jan, wat doe je morgen? »

Laat een reactie achter

(*) velden zijn verplicht.