maandag 13 juli 2020 18:26

Wie is Guido van Nispen? Naast Leica en Fujifilm fotograaf

In het begin van deze eeuw werkte hij als directeur van British Telecom al in de frontlinie van wireless en breedband. Toen kende ik hem nog niet, maar toen hij even later partner was van Interimic en samen met collega Krijn Schuurman Blognomics ging organiseren leerde ik Guido van Nispen kennen. In het jaar waarin ik met volledig ging storten op online: 2005.

Guido van Nispen is een groot netwerker, organiseerde prachtige events als Picnic (The Amsterdam Crossmedia Week) en is een bevlogen Leica zwart wit fotograaf. Hij noemt zichzelf op LinkedIn nu Senior Executive, Leadership Consultant & Boardroom Advisor, en dat mag best, want hij was algemeen directeur van Veronica Ventures, CEO van het ANP en voorzitter van World Press Photo Foundation. Om maar eens wat te noemen.

Hij doet veel meer en heeft meer gedaan, sinds vorig jaar is hij ook juryvoorzitter van de Cross Media Awards, maar Guido is vooral een geweldig mens. Dus toen ik hem weer zag, altijd met een Leica M of Fujifilm X100f om z'n schouder, nam ik in de lunchbreak deze foto van hem.

Een paar Nederlanders zitten langer op Flickr dan ik, Marco Derksen is er één van, en Guido van Nispen, in 2004 al. Kijk voor zijn prachtige zwart wit foto's op flickr.com/photos/vannispen.

Guido heeft geen Instagram account. Huh?

Also published in English on Instagram >>

Laat een reactie achter

(*) velden zijn verplicht.