zaterdag 10 juli 2010 15:44

Ik film (bijna) uitsluitend met de Canon 5D Mark 2

Steeds meer fotografen, maar vooral ook videografen gaan over op het videomaken met HDDSLR camera's als de Nikon D3s, Canon 1DMark4, 5D Mark2 en 7D. En terecht.

Steeds meer fotografen, maar vooral ook videografen gaan over op het videomaken met HDDSLR camera's als de Nikon D3s, Canon 1DMark4, 5D Mark2 en 7D. En terecht. De kwaliteit van deze camera's is zo hoog dat ze cinematografie slash film naderen in hun output. Zacuto heeft daar uitgebreid in haar Zacuto Shootout series op getest en is still counting: het verschil tussen Fuji en Kodak filmcamera's en deze HDDSLR camera's.

Conclusie-kort-door-de-bocht: kies voor (een van) deze HDDSLR-camera's, kies voor superieure fotolenzen en gebruik uitsluitend je HD-videocamera nog voor ingewikkelde focuswisselende opnames (dit is overigens mijn persoonlijke conclusie). Ik heb begin dit jaar twee Canon EOS 5D Mark 2 camera's aangeschaft voor mijn videoproducties, en heel soms gebruik ik nog mijn videocamera, de Canon XH-A1. Ik zet 'm nog niet te koop, maar lang zal het niet duren.

3 reacties

 • Reactielink Tjapko de Heius zaterdag 10 juli 2010 16:20 Geplaatst door Tjapko de Heius

  Helemaal eens Henk Jan! Ik moet nog veel leren, maar ben heel, heel, enthousiast over filmen met 5D MII.

  Succes!

  Tjapko

  Rapporteren
 • Reactielink Pim zaterdag 10 juli 2010 22:51 Geplaatst door Pim

  En de 7D; wàt een kwaliteit!
  Succes, Mvg, Pim

  Rapporteren
 • Reactielink JanMeiborg vrijdag 16 november 2012 14:51 Geplaatst door JanMeiborg

  hebben jullie geen last van schokkerig beeld wanneer je filmt met deze camera?
  ik wel...
  wat doe ik fout?

  Rapporteren

Laat een reactie achter

(*) velden zijn verplicht.