vrijdag, 26 april 2013 01:00

IJdeltuiterij

Ik las in de VARA-gids een Buis en Haard met acteur Frits Lambrechts. Ik hield daar een negatief gevoel aan over. Hij had het over tv en de mensen op tv als Paul de Leeuw, Paul Witteman en Jeroen Pauw en nog meer geloof ik. Ze werden neergezet door Lambrechts als ijdeltuiten. Ik kan daar niet goed tegen. Nu kan het zijn dat mijn ijdeltuitgehalte bovengemiddeld is en ik me aangesproken voel, maar - on the side, Lambrechts is zelf acteur, is dat dan niet ijdeltuiterig?

Eigenlijk gaat het me helemaal niet om de persoon Lambrechts natuurlijk, ook niet om wat dit doet met degene die bekritiseerd worden, maar om wat zo'n artikel doet met mensen die hun vleugels willen uitslaan, de grote sprong willen wagen... of, noem er nog eens zo één: in het diepe willen springen. Mensen die zelfverzekerd onzeker zijn maar toch op een of andere manier lef tonen. Mensen zoals jij en ik dus. Catch my drift?

Bij die mensen fungeert zo'n persoon als hokjesstopper, labelplakker en kabouter. Die kabouter van Cor Noltee, die je telkens loopt de dissen of op te hitsen. Die je te kritisch maakt over jezelf, waardoor verstarring optreedt en er helemaal niets meer uit je onzekere poten komt. 

Fuck die kabouters! Laat jezelf zien zoals je bent.

En please: ga videobloggen!

Net als Agnes >>

3 comments

Leave a comment

(*) velden zijn verplicht.