Sony A7R4 gekocht

Hier is ie dan: de Sony A7R4. Ik heb er twee Sony’s A7III’s voor ingeruild, een Fujifilm X-T3 met een 16-80mm en een batterygrip, die overigens te verwaardelozen is. En het is het me dubbel en dwars waard. Normaal ben ik niet zo besmet met het megapixel virus maar die 61 megapixels van deze camera zijn toch enigszins doorslaggevend geweest. Ik ben namelijk een cropper, ik crop m’n foto’s graag en ik vind dat dat ook bij het vak van fotograaf hoort.

Het mooie van digitale fotografie in een online wereld is dat de foto vaak met 1200 pixels breedte breed genoeg is voor een website. Soms iets meer, tot 2000 pixels. Maar meer dan dat is echt niet nodig. In wezen kun je dus croppen tot op 2000 pixels breed. En met deze Sony A7R4 is de afmeting van een liggende foto 9504 x 6336 pixels. Ga maar na hoeveel je dan kunt croppen. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Uiteindelijk zorgt het ervoor dat het arsenaal aan lenzen bij mij gereduceerd is tot een 16-35mm 2.8 GM, een 55mm 1.8 en een 85mm 1.8. Hoger hoef ik mijnsinziens niet meer te gaan. Niet voor het werk dat ik doe.

Wat een beest, wat een geweldig aanwinst. Hier ga ik lang plezier van houden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven