AF&BM wil betere aansluiting met hotelscholen

De Association of Food & Beverage Management AF&BM gaat onderzoeken hoe zij met hotelscholen tot een betere afstemming kunnen komen op het gebied van het onderwijsaanbod.

“De vragen, verhalen en voorstellen die we vanmiddag hebben gehoord van studenten van deze hogeschool en de reacties daarop van de leden van de AF&BM stelt ons gezamenlijk voor de keuze ofwel op dezelfde voet verder te gaan of het onderwijsaanbod eens goed tegen het licht te houden en het daar waar mogelijk meer van deze tijd te maken.” Dat zei voorzitter Suzanne de Zwaan van de AF&BM aan het eind van de seminar ‘Back to school’.

Leden van de AF&BM waren maandag 27 mei te gast bij de Hotelschool Den Haag op de vestiging Amsterdam waar onder leiding van Sander Allegro (o.a. docent aan deze hogeschool) het seminar ‘Back to school’ werd gehouden. In het auditorium hoorden niet alleen de leden, maar ook een selecte groep hotelschoolstudenten de presentaties aan van drie sprekers die ieder een kwartier de tijd kregen hun visie op de toekomst te geven vanuit het perspectief van de student, het horecaberoepsonderwijs en het bedrijfsleven.

De vraag waarop het seminar antwoord wilde krijgen was: “Als de AF&BM in 2020 de ultieme opleiding tot F&B professional wil ontwikkelen, hoe moet die er dan uit zien?”

Opvallend was het vlammende en inspirerende betoog van de eerste spreker, studente Ellen Schmid, een van oorsprong Duitse die (in het Engels) de vurige wens uitsprak het onderwijspakket beter te laten aansluiten op de praktijk en vooral op ‘deze nieuwe tijd waarin de maatschappij en de manier waarop wij als mensen met elkaar omgaan in rap tempo verandert’.   

Na deze presentatie deelde Jan Willem Mans van Kenwerk zijn visie op de toekomst vanuit het horecaberoepsonderwijs en liet oud-studente Marlies Kromjong, nu als talent director Europe verantwoordelijk voor talent development binnen Unilever in Europa, zien wat binnen een grote onderneming als Unilever wordt verwacht van nieuwe medewerkers en talenten.

Na het plenaire gedeelte werden de AF&BM leden met de studenten in breakout sessies met elkaar rond de tafel gezet om uiteindelijk te komen tot een groot aantal voorstellen waar opleidingen met hun studenten meteen mee aan de slag zouden kunnen gaan. Met als bottomline in alle voorstellen: een betere aansluiting en samenwerking tussen onderwijs en praktijk.

AF&BM voorzitter Suzanne de Zwaan onderstreepte aan het eind van de middag de noodzaak en wens ‘een samenwerking aan te gaan met andere partijen in de hospitality en food & beverage branche die zich met onderwijs bezig houden’.

[Punkmedia werd gevraagd een persbericht en een eventvideo (2 minuten) te maken van de AF&BM bijeenkomst ‘Back to school’. De video van de presentatie van Ellen Schmid viel buiten de opdracht, maar is inhoudelijk te goed om niet te publiceren.]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven