Balletje Klein Kalfje (9 jaar geleden)

Ik ben de laatste dagen aan het grasduinen geweest in oud materiaal. Alle externe harde schijven sinds 2004 uit de kast gehaald en opnieuw snel bekeken.

Wat een materiaal, niet te geloven hoeveel foto’s en video’s ik sindsdien gemaakt heb. Met allerlei camera’s, zo kom ik bijvoorbeeld een hele trits aan Flip Mino filmpjes tegen, niet of snel gemonteerd, echt leuk om terug te zien.

Wat me ook opvalt en een beetje somber stemt, is dat materiaal niet meer te bereiken is omdat CD’s met heel veel materiaal niet meer gelezen worden door die ene oude iMac die nog een cd-sleuf heeft. Zo zorgt Apple er voor dat hele generaties foto’s niet meer zijn te zien in de toekomst. Wel iets om over na te denken.

Maak daarom prints. Maak daarom fotoboeken. Bij de HEMA, of bij Albelli. Nu je er nog bij kunt.

Het maken van de fotoboeken van de kinderen is er zoals bij veel gezinnetjes ook bij ons bij in geschoten. Daarom probeer ik nu zo snel mogelijk (voor Monique’s verjaardag, ze weet ervan) de fotoboeken van de kinderen klaar te krijgen. Die van Kiki is er al, maar nu de boys nog.

De grote selectie foto’s is gemaakt, via Flickr Camera Roll (aanrader, op Magic View zetten en dan People >> Children etc) en m’n externe harddiscs archief.

De video die ik terloops tijdens het grasduinen te zien kreeg was deze oude van een Balletje Kalfje van vandaag precies 9 jaar geleden, met Anna-Maria Giannattasio, Rob Captijn en Simon Renes.

Met een mooie anneke dote over Rob’s ervaringen met Joop van den Ende.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven