De verandering

Ik heb een bril. Met minimale sterktes, maar maximale impact. Het is een symbolisch dingetje, maar het kenmerkt mijn tijd nu. De tijden van veranderingen (en ouder worden) die elkaar overlappend opvolgden zijn bijna voorbij.

Deze maand is het twee jaar geleden dat we uit ons droomhuis in Arnhem vertrokken, in een huurhuis verder gingen zoeken naar een mooie plek in Arnhem maar na 6 maanden ineens een huis in Lochem hadden gekocht. Een bouwval die in 10 maanden van volledig gestript naar ons droomhuis transformeerde.

4 huizen, drie keer alle spullen pakken en naar een heel andere omgeving in anderhalf jaar, gaat je niet in de kouwe kleren zitten.

Volgende week donderdag gaan Thomas en Freddy van Gering Hout en Beton uit Enschede de laatste 8 platen schutting en de poort plaatsen. En aan het eind van de vrijdag daarna ligt er als het goed is een door Benny Ribbers van Elweco-Medo met gras ingezaaide achtertuin. 6 weken niet op het ingezaaide gras lopen gaat geruisloos over in de zomervakantie.

Monique en ik merken dat we nu aan het landen zijn. We hebben een prachtig huis, een heerlijke tuin, een lieve hond erbij (negen maanden vandaag officieel, maar bij een zwerfhond uit Athene weet je dat natuurlijk nooit zeker).

De tuin inrichten komt nog wel. Gras, omheining en 50 vierkante meter witzand (om nog een gebouwtje – veranda met vlonder etc.) is wel even genoeg nu.

Boris gaat eind deze maand wennen op school, en na de vakantie zijn alle kinderen onder de pannen van de Meester G. Propschool.

Het is de tijd van verandering en ik heb er zin in.

2 gedachten over “De verandering”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven