Zo maak ik een digitale nieuwjaarsreceptie

 

Het oorspronkelijke idee was om een ochtend in de boerderij van schrijver A.L. Snijders een video op te nemen met de Lochemse burgemeester Sebastiaan van ’t Erve die een nieuwjaarstoespraak zou houden en A.L. Snijders die een toepasselijk Zeer Kort Verhaal (ZKV) zou voorlezen.

Het ging anders. De in 2010 met de Constantijn Huygens-prijs bekroonde schrijver kon ons niet ontvangen omdat hij ziek was.

Door het snelle schakelen van de afdeling communicatie van de gemeente Lochem werd een alternatieve locatie vastgelegd: het Zwieps lokaaltje.

De burgemeester kreeg onderweg naar Zwiep een idee. Hij zou niet alleen de nieuwjaarstoespraak opnemen, en een ZKV van A.L. Snijders voorlezen, hij wilde een extra video opnemen waarin hij de genodigden van de nieuwjaarsreceptie opriep een videoboodschap in te sturen.

Zo gezegd zo gedaan. En op de deadlinedag werd enorm gereageerd. 32 video’s kreeg ik binnen om te monteren tot een uiteindelijk 14 minuten durende video, die op maandag 4 januari als digitale nieuwjaarsreceptie per mail naar alle genodigden is gestuurd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven