Drone week 13

Het opvallende is, is dat iedereen die over m’n schouder meekijkt zelf ook een drone heeft. “Ja, niet zo één, want dit is wel een echt professionele of niet?” Nee, zo’n speelgoeddingetje, zonder camera, die na 3 minuten naar beneden komt.

Ik sta er echt van te kijken hoeveel mensen al eens met een drone-achtig ding hebben gevlogen.

Ik heb er dus sinds kort ook één. Wilde er al langer één, maar vond die dingen te groot en te complex. Totdat er een compacte drone op de markt zou komen: de Mavic Pro van DJI.

Manmanman, wat was ik blij dat echt iedereen on Youtube hier lyrisch over was. Het ding was zo compact, zo handig mee te nemen, en stabieler in de lucht dan welke andere drone dan ook (in die price-range: rond duizend euro).

Ik had wat opstartproblemen, of liever gezegd vertraging… ik durf het bijna niet te zeggen, maar hoe en waar ik ook zocht in de gebruiksaanwijzing: ik zag nergens staan hoe het apparaat aan moest. En niemand op Youtube die me dat liet zien.

Tot ik deze video zag, en ik meer en meer van deze man leerde.

En m’n eerste aanvraag om de drone in te zetten kwam deze week binnen. “Ik zag op social dat je een drone hebt…” (Mensen, het werkt echt hoor: laten zien wat je doet.)

Ik zou morgen m’n Mavic Pro in kunnen zetten, maar ik heb de opdracht toch doorgestuurd aan een collega met meer ervaring. Ik wil eerst nog heel veel trainen en certificaatjes halen die nodig zijn… (denk ik).

Volg hier m’n vorderingen.

Drone week 13

 Over Henk-Jan Winkeldermaat | Punkmedia

Was journalist voor De Gelderlander, FZ, Reed Elsevier en High Profile.
Schrijft, fotografeert en filmt met Punkmedia sinds 2008 voor corporate clients.

Video’s op Vimeo >>
Foto’s op Flickr >>

Initiatiefnemer van
Mijnmoment, een blog met duizend+ levensverhalen
Blochem, een blog over Lochem

Naar Punkmedia: journalist, fotograaf, filmer >>

Contact

Punkmedia
Tramstraat 22
7241 CJ Lochem
06 3456 3684
info@punkmedia.nl

1 gedachte over “Drone week 13”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven