Eerste twitterlunch Utrecht

Ze heeft een goed lopend evenementenbureau *Puur Amsterdam en sinds heel kort ook een frisse *Puur Utrecht… “Ja, Puur Dubai klopt inderdaad, we zijn er druk mee bezig”, hoor ik haar aan telefoon zeggen op de parkeerplaats voor Hofman Café in Utrecht.

 

Anna-Maria Mantel Giannattasio @puur opent de eerste twitterlunch Utrecht
Foto: Bas Boerman the man | meer foto’s hier >>

Ze heeft een goed lopend evenementenbureau *Puur Amsterdam en sinds heel kort ook een frisse *Puur Utrecht… “Ja, Puur Dubai klopt inderdaad, we zijn er druk mee bezig”, hoor ik haar aan telefoon zeggen op de parkeerplaats voor Hofman Café in Utrecht. Daar vond vandaag de eerste twitterlunch Utrecht plaats, onder de bevlogen bezieling van deze Nederlandse twittergodin Anna-Maria Mantel-Giannattasio slash @puur.

Direct naar de foto’s van Rob Captijn >> en Bas Boerman >>

Mijn videosnapshots hier hier hier hier en hierrrrr >>

AANMELDEN Twitterlunch dinsdag 16 november HIERRRR >>

Zoals zoveel IRL-events (In Real Life voor de niet-tweeps) die Anna-Maria de laatste twee, drie jaren heeft georganiseerd is ook deze come together van tweeps weer een enorm succes geworden. Zie de tweets over #twitterlunch

Ik leerde vandaag weer leuke mensen wat beter kennen. Lode Broekman, om te beginnen. Vaak gezien en even gesproken, tijdens Marketingfactsbarbecues of -borrels, maar eigenlijk nooit gevraagd welke klanten (mooie klanten blijkt) hij bedient met zijn marketingadvies (voornamelijk online marketing advies, hoewel hij alle disciplines van het vak beheerst). Impressive. Hij vertelde me later een ding goed te onthouden, dat ik vertelde dat een nieuwsbrief succesvol wordt ‘als ie niet over de zender gaat, maar over de interesses en inspiratiebronnen van deze zender’. Zoiets.

Karin Bosveld bleek mijn Engelse juf op de (deeltijd)opleiding Journalistiek in Tilburg. Petra Moes – die ik ooit in april 2007 aanraadde om @petra te claimen als twitternaam (die nog vrij was toen) – had ik sinds de blogborrel bij Effect Groep (foto’s) niet meer gezien… en eigenlijk vandaag helaas niet veel gesproken. Hennie Tibben van Tibbenwerkt lag nog vers in het geheugen, ontmoet tijdens het Social Media Event van afgelopen zomer en nu ook lunchend. En daar kwam Rob Captijn met Sony camera binnen, René Wouters… voor mij kon de twitterlunch niet meer stuk.

(Je verwacht een keerpunt in het verhaal? Die is er niet.)

HJ_doet_alsof_ie_filmt_980
Foto: Rob Captijn (mijn held) | meer foto’s hier >>

Ik heb natuurlijk nonchalant met m’n Samsung Galaxy Tab – je ben online influential of je bent het niet – de twitterende vrouwen naar me toe gelokt, wat goed lukte, om vervolgens wat knullig niet te kunnen uitvinden hoe je het slotje van dat ding haalt, waardoor ik het openingswoord van Anna-Maria niet heb kunnen filmen. Hierboven op de foto is goed te zien dat ik – eenmaal begonnen – net doe alsof ik aan het filmen ben.

Anna-Maria, heel erg bedankt voor deze wederom heerlijke meeting of lieve mensen. En de lunch – bijzaak natuurlijk – was zoals ie moest zijn, gewoon lekker, en staand.

Luister naar dit Radio 1-item over de twitterlunch Utrecht, maandag 1 november 14:45 uur.

13 gedachten over “Eerste twitterlunch Utrecht”

  1. ja …. those were the days HJ
    begrijp van nel dat je blogmodus weer moest opstarten … hier ook. nieuwe template is bijna klaar
    en hoop dat je in de mood blijft, want je stukkies zijn de moeite meer dan waard! 😎

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven