Filmen voor Rob, my number one client

Twee jaar geleden (alweer) begon het grote avontuur van Ballast Nedam, voor mij. Met Rob Captijn als mijn opdrachtgever. Met een gigantische green screen, twee 5D’s Mark 2 en een XH-A1 (voor enkel de sublieme audio) gingen we op pad, het land door. Om video te maken die op meerdere momenten tijdens de Ballast Nedam InnovatieDag (ID) op het grote scherm zou worden geprojecteerd in de grote zaal van de Van Nelle Ontwerpfabriek. Stoer. De InnovatieDag die ik ook mocht fotograferen. Een geweldige klus.

Rob – sinds jaar en dag juryvoorzitter (al meer dan 5 jaar, zie video op Youtube) categorie Effectief van de Gouden Giraffe, en als juryvoorzitter nooit mee kunnen dingend naar zo’n prestigieuze award – won de Europese variant van de Gouden Giraffe Effectief: de Best European Event Award (ROI) voor de Ballast Nedam InnovatieDag. En Rob nam mij naar Milaan om die prijsuitreiking en alles daar omheen te kunnen filmen (zie hier het videoverslag).

Vorig jaar was er weer een InnovatieDag, wederom vroeg Rob mij als fotograaf (zie hier het fotoverslag), en ik kwam voor een probleem te staan. Ik had nog een heel mooie klus, de Energiedag van Syntens’ MKB Krachtcentrale. “Je gaat me nou toch niet afzeggen, hè?” Rob’s reactie op mijn vraag waar ik nou voor zou moeten kiezen, sprak boekdelen en was meteen een van de mooiste complimenten die ik ooit gekregen heb op businessgebied. Ik liet wat namen vallen van andere professionele fotografen die vast heel graag die klus zouden willen doen, maar Rob’s reactie was: “Ik weet zelf ook wel twintig fotografen die ik kan inschakelen, maar ik wil de beste.”

Oké, vanaf dat moment was mijn eerste klant uit 2008, Rob dus, mijn beste en fijnste klant. My number one client, mijn lievelingsklant. Het is zo heerlijk gewaardeerd te worden voor de kwaliteit die ik lever. Door een man die alleen maar voor kwaliteit gaat, en effectiviteit. Wat een waardering! Door een man met wie ik zo vaak en graag aan tafeltjes zit colaatjes light weg te tikken, met balletjes en maar praten praten praten, en het liefst bij de firma Het Kleine Kalfje (aan de Amstel).

Vanmiddag had ik in Amsterdam een event kunnen filmen, om vervolgens naar NBC Nieuwegein te sjezen om daar de Roadshow van Ballast Nedam op video te zetten. Had makkelijk gekund. Maar toch. Ik koos ervoor om die klus in Amsterdam in de offerte-fase uit te besteden aan een andere cameraman waarbij ik zelf de montage zou te blijven doen. Helaas helaas, onverwacht, maar ik was te duur. En eigenlijk vond ik dat al lang lekker. Als je niet voor mijn kwaliteit de prijs wilt betalen houdt het voor beide partijen op, dat is het beste, even goede vrienden.

En werken met Rob, vanmiddag in het NBC in Nieuwegein, was weer heerlijk. Allebei twee uur van tevoren indraaiend de parkeerplaats op, rustig spullen opbouwen, geluid en licht checken en daarna rond drieën verlaat lunchen. Praten over Rob’s te schrijven boek en slurpend aan een kerriesoep. Tijd voor elkaar. Veel plezieriger dan snel snel van klus naar klus denderen om maar geld te harken.

Ik ben vanavond al aan het monteren geslagen (oké alleen capture), zo’n zin heb ik om snel te leveren aan mijn number one klant. Goede vriend en held: Rob Captijn.

AF8C0320AF8C0322AF8C0323AF8C0327AF8C0328

1 gedachte over “Filmen voor Rob, my number one client”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven