Frietje halen met de DKW 1000SP Coupé

Ik dacht oldtimer Audi, na wat zoeken on the internet kom ik uit bij Aaldering verkochte DKW 1000SP Coupé. Het is ongeveerrrr dezelfde alleen heeft deze bij Jan Patat geparkeerde oldtimer ook in de voorgril de vier ringen van Audi. Die van Gallery Aaldering niet.

Anyway, wat lees ik op deze site van Aaldering?

“Dit zie je maar zelden, helemaal in deze conditie. De Auto Union 1000SP Coupé werd indertijd veelal aangemerkt als een kleine versie van de Ford Thunderbird. Op zich niet zo verwonderlijk als u beide modellen vergelijkt. De DKW 1000SP Coupé werd destijds 5.004 keer verkocht en de Roadster slechts 1.640 keer. Auto Union zette de 1000S, ondanks haar bescheiden afmetingen, als een écht luxeproduct in de markt.

Precies zoals haar opvolger Audi dat tegenwoordig nog steeds doet. De Auto Union 1000SP was tevens het laatste model van Auto Union dat werd aangedreven door een 3-cilinder tweetaktmotor. Alle modellen daarna waren voorzien van een viertakt.

Dit exemplaar werd nieuw geleverd aan een Duitser die op het punt stond te emigreren naar Kaapstad. Hij was voornemens daar een garage te beginnen. Die garage werd een succes en later zelfs een officiele Audi dealer. De auto heeft ruim 20 jaar in een showroom gestaan. In 1985 besloot de zoon van de eigenaar de auto weer tot leven te wekken en is de techniek weer lopend gemaakt. Verder behoefde de auto niets en is de puur hobbymatig gebruikt. In 2020 is de auto naar Duitsland gekomen.

De carrosserie is omwille van puur cosmetische redenen een keer dun overgespoten in haar originele kleur, maar verkeert verder in volledig originele staat. Het plaatwerk is dan ook prachtig dun en de passingen zijn correct. De lak is destijds zeer goed gespoten en ziet er nog steeds prachtig uit. De verchroomde bumpers zien er als nieuw uit en zijn dan ook recentelijk volledig opnieuw verchroomd. Daarnaast zijn er vier nieuwe banden gemonteerd in de originele maten.”

bron: https://www.gallery-aaldering.com/nl/dkw-1000sp-coupe-1960/

#leicaq3photography #leicaq3

De foto boven is gemaakt vanuit de auto in de rij voor de stoplichten. Hieronder de originele grootte.

Meer Lochem foto’s in m’n Flickr-album met 1100+ foto’s >>

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven