Ga voor dat ene shot

Ineens zag ik je… Jij bent de enige die dat shot heeft gemaakt. Jij bent de enige van de fotografen die het durfde om daar te gaan staan.

Dat hoorde ik Bas Boerman tegen me zeggen tijdens de borrel. En dan hoor ik wel vaker en precies dat maakt het verschil. Ook vorige week maandag tijdens Media Villa Arnhem, waar Daan Roosegaarde te gast was en een presentatie hield in het gemeentehuis van Arnhem (want groter dan Villa Sonsbeek).

Bas zat in het publiek, iedereen zat eigenlijk in het publiek, maar een setje fotografen liep her en der wat rond. Ook ik, ik alleen in het laatste van de twee uren. (Kinderen thuis, niet alleen laten en blabla later komen.)

Bij zo’n setting als die in het gemeentehuis waar drie kanten tribunes zijn opgebouwd MOET je het shot hebben van ‘achteren’, van het publiek met Daan op de rug.

Lopen, knielen, instellen, precies in het midden, wachten tot Daan zich half omdraait, want gezicht moet wel te zien zijn en dan takketakketak.

Eerst met de Canon 5D4 en daarna met exact dezelfde instellingen op de Fujifilm X-T2. Want daar kwam ik eigenlijk voor: in lowlight testen welke van de twee het beste presteert: de Canon of de Fujifilm.

Bekijk die test op Flickrrrrr >>Over Henk-Jan Winkeldermaat | Punkmedia

Was journalist voor De Gelderlander, FZ, Reed Elsevier en High Profile.
Schrijft, fotografeert en filmt met Punkmedia sinds 2008 voor corporate clients.

Video’s op Vimeo >>
Foto’s op Flickr >>

Initiatiefnemer van
Mijnmoment, een blog met duizend+ levensverhalen
Blochem, een blog over Lochem

Naar Punkmedia: journalist, fotograaf, filmer >>

Contact

Punkmedia
Tramstraat 22
7241 CJ Lochem
06 3456 3684
info@punkmedia.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven