Hallo, ik ben jouw cadeau…

 Q4Q5310 copy

Ik ben een cadeautje. Jazeker. In deze winter ben ik meerdere malen (dat is twee keer) ingeschakeld als cadeau.

De vriendenclub van Nils Roemen (Juul Martin, Anja Wassenaar, Lisa Portengen, Sanne Roemen en Martijn Aslander om er maar een paar te noemen) gaven Nils voor zijn verjaardag een fotoshoot cadeau. Dan krijg je dit als zichtbaar resultaat, maar ook gewoon een toffe middag met mij (ja dat durf ik van mezelf te zeggen).

Dat een fotoshoot een best fijne inspirerende ‘experience’ kan zijn had Jan Willem Alphenaar al eens een keer ervaren. Ik zag net nog een prachtige slideshare van Jan Willem geretweet worden – Succesvol zakendoen met social media – met veel foto’s van die fotoshoot. Erg gaaf om te zien.

Het was zo goed bevallen dat Nils me vervolgens cadeau gaf aan Minne, zijn vrouw. Voor haar verjaardag kreeg ze mij in de vorm van een fotocursus. Daarin doorliep ik de mogelijkheden (de zin en onzin) van haar point-‘n-shoot Panasonic Lumix camera.

Leerzaam (voor mij vooral) was dat ik meteen weer wist wat het verschil is tussen de point-‘n-shooters en de DSLR spiegelreflexcamera’s. Op Nils’ vraag “Nou Minne, wat heb je geleerd?” was het een van de antwoorden dan ook: “dat ik een andere camera moet kopen”.

Ik had mijn camera’s en lenzentas bij me om het verschil te kunnen laten zien. Daar waar het diafragma bij de Panasonic op 3.3 bleef steken, dacht ik de 1.2 op de 50mm (op 5D Mark II) er maar eens tegenaan te gooien. Ook om het wisselen van temperatuur in witbalans te kunnen uitleggen. Op de Panasonic kan dat alleen met icoontjes voor kunstlicht binnen, daglicht buiten, schaduw, bewolking en nog twee, maar niet op graden Kelvin.

Anyway, fotoshoots als deze (en ook fotoprivélessen geven) is ook voor mij een cadeautje om te doen. En zo moet het zijn.

 Q4Q5339

2 gedachten over “Hallo, ik ben jouw cadeau…”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven