Happy Q2 2022, verslag Q1

De kilometerteller staat nu op 117972 om daar maar eens mee te beginnen. Op 1 januari is dat 111790, dus ik heb in het eerste kwartaal van 2022 6182 kilometers gereden, zowel zakelijk als privé. Nou dat valt dus wel reuze mee – of tegen.

In januari test het hele gezin positief op corona, niemand is echt ziek, heel kort koortsig, maar ja in quarantaine dus, waardoor m’n voor januari gebruikelijke toch al spaarzame opdrachten worden uitgesteld of ingevuld door collega videomakers.

De diesel start uiteindelijk in februari heel rustig op. Ik praat bij met Marco Derksen bij Van der Valk in Apeldoorn, ben tussen het podcasten door  druk met het in elkaar zetten van een 100 pagina’s fotoboek voor Kiki’s zestiende verjaardag, wat een dikke aanrader is trouwens: fotofabriek.nl. Maak daar je fotoboeken mee, echt, wat een gebruikersvriendelijke methode.

De enige opdracht in januari is een video-opname in het Van der Valk Hotel in Amsterdam (op woensdag 26 januari trouwens) met salesmanager Olaf Stoelinga van Philips Professionals Display Solutions. Voor de uiteindelijke video (hieronder) interview ik op 23 februari bij Uitgeverij PS: drie ondernemers, waaronder Olaf dus.

 

Pannenkoeken eten bij Mark Veldpape thuis, een ontmoeting / intake gesprek met een nieuwe accountant Claudia van Braak en in week 7 ga ik dan eindelijk echt van start met het nieuwe jaar, zo voelt het. Op dinsdag 15 februari een tweede video-opname in de reeks van 8 voor de Hospitality Management documentaire van Uitgeverij PS:, nu in Eindhoven bij RevControl (voor onderstaande video).

 

Donderdag 17 februari maak ik B-roll beelden bij Hotek Hospitality Group in Etten-Leur, waar hands on CEO Dolf Mulder me meeneemt naar de oude assemblageruimte in zijn enorme pand. Die hij verbouwd heeft tot fitness gym, een droom voor zijn personal trainer die op 300 vierkante meter samen met Dolf de ruimte mag inrichten. Dik een jaar eerder heb ik Dolf ook geïnterviewd, en zijn omgeving en hij zelf ook schrok zo van zijn forse fysiek, dat hij vrijwel meteen de knoop heeft doorgehakt en aan het idee een gym is gaan bouwen. Door die video is hij dus enorm aan z’n gezondheid gaan werken, en voelt hij zich nu enorm fit. (Toch mooi wat dat kan doen, video.)

 

Diezelfde donderdag sta ik aan het einde van de middag in het gemeentehuis van Lochem m’n eerste vacaturevideo te filmen voor de gemeente. Daar waar ooit deze hoofdvideo, de werkgeversvideo van de gemeente, voor is opgenomen als aftrap. Gemaakt samen met Joris van Zijl. Voor de Werken in Gelderland pagina van de gemeente Lochem, of eigenlijk de gemeente Lochem pagina op de Werken in Gelderland website.

 

Maandag 21 februari fotografeer ik een medewerker van Tap en van Hoff Notarissen, dit keer in de vestiging Doetinchem, en lopen we met achtstegroeper Boris door ’t Eligant in Zutphen, waar het ‘zeker naar school’ zegt te willen. Joep heeft ’s avonds in miezerig weer een oefenwedstrijd in Doetinchem my God.

Dinsdag 22 februari kom ik een uur te vroeg bij het gemeentehuis in Hilversum aan om niet om half twaalf, maar op half één de trouwceremonie van Marina van Dongen en Emile van Krieken te fotograferen.

Woensdag 23 februari is de ‘Bilthoven Studiodag’ waarin ik een de directieruimte van uitgever Paul Sprakel inricht bij Uitgeverij PS: en waar ik die dag de drie interviews doe met respectievelijk Edwin Leenheer van RevControl, Olaf Stoelinga va Philips en uiteindelijk Dolf Mulder van Hotek Hospitality Group.

Maandag 28 februari wordt eindelijk m’n achterklep van de auto en de parkeersensor achter gemaakt bij de garage, en nog meer. Einde van de dag toch weer een kleine duizend euro lichter. Nieuwe zomerbandjes voor, waren bijna door. En alles doorgejankt met vloeistof en salmonella desinfectiemiddel etcetera etcetera… je kunt me op dat vlak alles wijsmaken, ik betaal. Om 13:00 uur komt nog een medewerker langs van Impact Inkoop en Contractmanagement die op de foto moet voor de website, en om 14:00 uur fotografeer ik nog drie personen bij Julia.

Het is deze week trouwens voorjaarsvakantie, Marieke is ook in het land, dus met de kids naar De Scheg om te schaatsen, en afspreken met m’n zus.

Donderdag 3 maart maak ik een video opname in het St. Antonius ziekenhuis in Utrecht voor in een powerpoint presentatie die vertoond zal worden op het Amsterdam-event van Commvault Connections Live 2022, een week later.

Na Joep’s veertiende verjaardag op 6 maart, mijn 52ste verjaardag op maandag 7 maart en m’n moeders 80ste verjaardag, gevierd met een etentje bij de Witte Wieven in Zwiep, pik ik op woensdag 9 maart op het station in Arnhem Michiel Heijmans op om voor het eerst samen te werken bij m’n fotoklus voor Peter Wybenga’s en Bas Vlugt’s DEMEDIA100 Diner in de Kromhouthal in Amsterdam. Gaat als een tierelier samen, veel gezelliger en veel relaxter. Naar de foto’s >>

De volgende ochtend, donderdag 10 maart gaan Michiel en ik weer verder om beeld op te nemen bij het Commvault Connections Live Amsterdam 2022 event in het Okura Hotel in Amsterdam. Daar fotograferen we samen en distribueer ik zo snel mogelijk de selectie bewerkte foto’s naar de groepsapp van het Connections Live event, zodat de foto’s zo actueel mogelijk kunnen worden gepubliceerd op Instagram, twitter en LinkedIn. Daarnaast maak ik nog videobeelden voor een aftermovie… en oh ja, met 1 camera achterin maak ik ook beelden van alle presentaties van alle sprekers,. (Werk genoeg de komende week.)

 

Maandag 14 maart ga ik voor vier uur videoregistratie van het Commvault Connections Live Frankfurt 2022 event acht uur in de auto zitten. Geen probleem met fijne podcasts en heerlijk weer. Ook weer om alle presentaties te filmen en behind the scenes te fotograferen en te filmen voor een aftermovie, van een online event nota bene. Belangrijk daarin is dat de hoofdpersonen van die (mid)dag worden geïnterviewd. Dat vormt het fundament van onderstaande video. (De foto’s heb ik trouwens niet op Flickr gezet.)

(wordt vervolgd…)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven