Jouw profielfoto, als cadeau. Doehoen!

Woooow, terrific!

Ik leg net een Amerikaan uit dat de profielfoto die ik gemaakt heb van hem zo snel mogelijk naar hem wordt opgestuurd. (Ik neem dan eerst een foto van z’n visitekaartje of badge en daarna de profielfoto.)

Hij is dolenthousiast. What a terrific idea!

Diezelfde Amerikaan zie ik later een keynote doen op het podium van De Fabrique in Utrecht. Tijdens het Nuance Benelux Partner Event 2017.

En hij heeft gelijk: het is een eenvoudig maar briljant idee om mij als fotograaf in te huren om tijdens de breaks van een congresdag profielfoto’s te maken van de deelnemers slash bezoekers slash klanten, partners… de mensen. Naast de eventvideo, eventfoto’s en complete sprekersvideo’s die ik met de andere camera’s maak tijdens de congresdag zelf.

Want zeg nou eerlijk, er zijn nog steeds niet veel mensen die naar de fotograaf gaan om eens uitgebreid foto’s van zichzelf te laten maken. Belangrijk argument om het niet te doen: te duur. Maar om even tijdens een borrel of break in de rij te gaan staan voor een goede profielfoto, of enthousiast uitgenodigd te worden door mij als fotograaf om binnen 10 seconden een prachtig en goed bruikbare foto te laten maken om te gebruiken in de socials, dat is nog wel een optie. En gratis. Als cadeautje van de organisatie.

Budd Webster 2

Vanmiddag had ik een ’terugkommiddag’ en fotografeerde ik ongeveer 40 nieuwe personen bij een bedrijf. Een van twee terugkommiddagen als onderdeel van een grotere opdracht waarin ik in twee volle dagen ongeveer 350 medewerkers van Berkvens Deuren in Someren voorzie van een profielfoto. De eerste terugkomdag in december was een halfjaar na de ‘350 shoot’, deze van vanmiddag was de tweede en laatste.

Morgen ga ik richting Stuttgart om op woensdag weer voor Nuance tijdens een event in de breaks portretten te maken van congresgangers. En om weer eventfoto’s, eventvideo en sprekersvideo’s te maken.

Wat een heerlijke opdracht, waarin ik vol gebruik kan maken van mijn capaciteit en talenten. Ja dat mag ik zeggen.

Zin in!Over Henk-Jan Winkeldermaat | Punkmedia

Was journalist voor De Gelderlander, FZ, Reed Elsevier en High Profile.
Schrijft, fotografeert en filmt met Punkmedia sinds 2008 voor corporate clients.

Video’s op Vimeo >>
Foto’s op Flickr >>

Initiatiefnemer van
Mijnmoment, een blog met duizend+ levensverhalen
Blochem, een blog over Lochem

Naar Punkmedia: journalist, fotograaf, filmer >>

Contact

Punkmedia
Tramstraat 22
7241 CJ Lochem
06 3456 3684
info@punkmedia.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven