Meer kan ik er niet van maken | #iss pointillisme

Mooie plaat, maar wat is het?

Gisteravond kreeg ik een RT van een tweet van wetenschapsjournalist Govert Schilling die de wereld meedeelde dat rond tienen het ruimtestation ISS te zien zou zijn. Op tijd rende ik naar buiten met m’n iPhone om een Mobypicture te maken. Precies op de afgesproken tijd zag ik een lichtbal recht boven me in de lucht. Ik pakte m’n iPhone en… heel fijn, de flitser ging af. Ik denk dat ze die flits van me wel hebben moeten zien daar boven, maar om nou te zeggen dat de foto gelukt was. Zonder flits was het overigens ook helemaal niets. Of ja, een wit stipje, dus spannend.

Vanavond zou ik alleen maar gaan genieten van dit fenomeen, had ik me gisteravond voorgesteld.

Jammer, ik lag tussen 21:56 uur en 22:00 uur, de afgesproken tijd, op mijn rug in het Park Sonsbeek, met de 1D Mark 4 en de 200mm plus 2X extender op m’n neus (520mm 4.0).

Ik weet niet hoeveel ik geschoten heb, maar ik kwam er achter dat op deze afstand je ECHT een statief nodig hebt. Dat bedacht ik me ook van tevoren, alleen ik schatte in dat dat ter plekke niet zou werken.

Fout gedacht.

Toen ik een laatste shot, steunend op het hek van de ingang nam, en dus enige stabiliteit had, kreeg ik het beste resultaat.

En na wat bewerking, verlichting helemaal vol, contrast op nul en nog wat dingetjes kwam ik op bovenstaand schilderij.

Stijl: pointillisme.

 


 

Shit, nu bedenk ik me pas dat ik m’n sluitertijd op maximaal had moeten zetten, dan krijg je namelijk dit. (Altijd blijven leren…)

7085093051 638aa4bdae b

Photo: By Khakipillowslip

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven