Nog twee maanden (en dan is het bouwvak)

1 mei was wat optimistisch, maar voor de bouwvak moet lukken.

Nu gaat het snel. Waar tot voor kort het vaste duo Arnold (vakman pur sang) en Richard (communicator) van Te Woerd Bouwbedrijf (inderdaad, met die betrouwbare online appearance) dag in dag uit aan het strippen, breken, metselen, zagen en timmeren waren zijn nu fulltime 4 man aanwezig: Richard nog steeds, met André de laatste tijd en de 2 mannen van Houtwerf Installatietechniek Niek en Roy. Soms slalomt Gerard daar nog doorheen om wat wanden tegen elkaar te metselen. Netjes.

Van RenĂ© Wouters moet ik m’n werkhanden altijd laten zien, of wat daar nog van over is. Maar het mooie is dat wij in deze periode in een huurhuis wonen (op korte afstand) gewoon aan het werk zijn, of met de kinderen bezig zijn en de bouw gewoon op volle kracht doorgaat. Met andere woorden: we laten het werk over aan vakmensen. Met een goed helder plan kunnen de bouwers door blijven knallen.

Zo is het in ieder geval in de sloop- en bouwfase. Als respectievelijk de installateur, de stucadoor, de schilder en op z’n laatst de trappenman aanschuiven bij de bouwvergadering wordt het wat complexer. Dan moet worden samengewerkt met verschillende partijen. Dan merk ik dat het inderdaad fijn is als de bouwers van Te Woerd kunnen lezen en schrijven met de installateurs van Houtwerf. (Niet te onderschatten aanrader.)

Monique en ik konden ondertussen aan de slag met Wolters keukens , badkamermarkt.nl (2 badkamers en 3 wc’s), tegelbedrijf Betting Ressing (dikke aanrader) en houthandel Waanders (voor 14 binnendeuren en een voordeur). En als eenmaal het isolatiemateriaal achter de wanden verdwijnt (schakel daarvoor Pluimers in), krijgt alles vorm.

Nog twee maanden en dan heeft Noord Nederland bouwvak vakantie. In de meantime wordt volop afgebouwd, gestucadoord, geschilderd, wordt de gietvloer gegoten, komt er een nieuw trappenhuis in met daarboven in het dak een Solatube voor het buitenlicht. Dan is ons droomhuis af.

En kunnen we met de tuin aan de slag. Pfoe.

Tuin Tramstraat

Naar de foto’s | newest first >>

1 gedachte over “Nog twee maanden (en dan is het bouwvak)”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven