Of ik ‘achter de coulissen wil gaan staan’? Als fotograaf?

Of ik de plek van René Wouters kon overnemen vanavond, om het stadsdebat “Binnenstad Arnhem in 2025” in Huis Oostpool te fotograferen.

Prima, maar niet te lang.

Halfuurtje, in een halfuurtje maak ik vast wel één treffende foto voor boven het artikel op Arnhem Dichtbij.

Nu probeer ik altijd het beste uit een opdracht te halen, ook als het in dit geval een ‘gratis’ opdracht is. Ik probeer iedere keer invalshoeken te kiezen, detailfoto’s (van schoenen bijvoorbeeld) te maken of met speciale lenzen ‘de andere foto’ te produceren… Kortom, mijn laatste opdracht moet de beste zijn. Zo leer ik en hou ik mezelf scherp.

Ik vind het dan jammer dat mij wordt verzocht tijdens het uitoefenen van m’n vak om ergens niet te gaan staan waar ik op dat moment sta. Dat ik via een naar mij toedraaiende redacteur (aan de redactietafel) wordt gevraagd of ik – LET OP – achter de coulissen wil gaan staan… Dus niet in het zicht op het podium, niet daar waar ik mijn fototas heb staan, niet daar achter de redactietafel waar de mannen aan het bloggen en twitteren zijn.

Jawel, of ik ‘achter de coulissen wil gaan staan’. Als fotograaf! Achter de coulissen! What de modderfok!

Ik kom hier op mijn vrije avond gratis foto’s maken, er wordt me in de pauze gevraagd wie ik ben, waar ik foto’s voor maak en of ze van die foto’s gebruik mogen maken, en een kwartier later wordt me gevraagd van het ‘podium’ af te gaan? Moeilijk te begrijpen.

Anyway. Mijn halfuurtje zat er gelukkig toch al bijna op, dus na één keer de trap op voor de nok-foto en nog eentje van de redactietafel nokte ik zelf maar af.

Naar de 9 foto’s op Flickr >>

AF8C2161AF8C2164 Q4Q2070AF8C2167 Q4Q2073AF8C2168AF8C2171AF8C2172

Naar de 9 foto’s op Flickr >>

3 gedachten over “Of ik ‘achter de coulissen wil gaan staan’? Als fotograaf?”

  1. Verdomd mooie foto’s maak jij vanuit de coulissen.

    Wie had jou (of René) dan gevraagd om foto’s te maken? Klinkt alsof je een onwelkome, onverwachte gast was.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven