Peter Becker volgt zijn hart, wie volgt hem?

Hij zat woensdagochtend met Jordaan-genoot en oud-collega (bij Quote) Oscar Kneppers bij Winkel 43 aan de Noordermarkt te praten over ‘je hart volgen’, vertelde hij me een dag later aan diezelfde Noordermarkt (zie boven video). Oscar volgt zijn hart (is helemaal into yoga, ‘extreme yoga’ volgens Peter) en Peter staat op het punt volledig zijn hart te volgen.

(En ik word daar weer enorm door geïnspireerd. Vol m’n hart volgen, iedere seconde doen wat ik echt wil doen.)

Peter ontvouwt zijn plan aan Oscar, zet dat met tekeningen op papier, te lezen als een stripverhaal, Oscar wordt superenthousiast, Peter is overtuigd en sinds vorige week is hij officieus gestart met zijn nieuwe carrière. Om meteen een helder beeld te geven in een begrijpelijke term: als personal trainer. Een term overigens die de lading bij Peter niet dekt, want hij doet meer.

Kort gezegd: Peter gaat mensen meenemen op een rondje hardlopen door de stad, komt met deze mensen in gesprek (voor, na en tijdens het lopen) en zorgt op zijn unieke wijze voor een beter levens- en energieniveau bij diegene.


Peter heeft een aantal carrières achter de rug: als chef-kok bij verschillende restaurants in Amsterdam – hij weet wat het is om onder druk te werken, weet ook wat goed eten is – en als interaction designer. Maar zijn passie is sinds jaar en dag: sporten. Hardlopen, schaatsen, skeeleren, bewegen. Hij stelt een mooi persoonlijk programma op voor diegene die hij begeleidt, zoals hij dat vorig jaar ook voor mij gedaan heeft in een mooi boekje, en gaat aan de slag.

 

Peter is een positief mooi mens, die de kracht van waardering tot kunst heeft verheven. Iedereen die hem kent, weet hoe gemeend geïnteresseerd hij is in zijn medemens.

Volg hem op dreamersteps.nl (een site waarin de hand van de meester te herkennen is – @basboerman inderdaad ja) of @dreamersteps en schakel ‘m in voor een nieuw en energiek leven. Net als ik. 

[ Een dag later, donderdagmiddag 22 maart 2012, zit ik met Peter aan diezelfde Noordermarkt bij Winkel waar ik merk dat ik Peter even moet opnemen op beeld en geluid. Met zijn verhaal. Jammergenoeg kies ik er – zonder koptelefoon – voor om de Rode shotgun-microfoon op +20 db te zetten, terwijl dat ab-so-luut niet nodig was. Excuses voor het overstuurde geluid. ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven