Portetfoto’s naturel: 10 minuten met Gea Laar

Deze foto lijkt te zijn gemaakt in m’n fotostudio, maar is vanochtend in de regen onder de grote boom op de Markt in Lochem gemaakt.

Een ultrakorte (10 minuten) fotoshoot met model: fotografe Gea Laar. Geen kunstlicht gebruikt. Wel lichtsterke lenzen: de Canon EF 85mm 1.2 en de 200mm 2.0

Ik neem deze foto op een afstand van ongeveer 4 meter van Gea, met m’n 200mm 2.0 lens (op 2.0). Als achtergrond zorg ik ervoor dat Gea precies in het midden van het witte vlak wordt gefotografeerd. Het witte vlak is de weerspiegeling van de witte lucht op de natte stenen van de regen.

De TIP dus: bij portretfotografie is de achtergrond van groot belang. Wil je naturel een portret maken, is buiten op een wit bewolkte dag een prima situatie (zonder zon: geeft te harde schaduw-overgangen, en zorgt vaak voor te dicht geknepen ogen).

De foto hieronder is gemaakt met de 85mm op 1.2… het moment van wegkijken is naturel, er loopt iemand achter me die de aandacht trekt van Gea, ook weer zo’n spontaan voordeeltje van buiten… (wat natuurlijk niet lukt in een studio).

Gea Laar weg van de lens 85mm

┬áIn totaal heb ik in 10 minuten 140 foto’s gemaakt, en heb deze onbewerkt via Wetransfer naar Gea gestuurd. De bovenste foto boven staat in kleur op m’n Facebook >>

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven