Ramon Snellink | Sigma 85mm f/1.4

Ik heb de Sigma 85mm 1.4 pas een paar maanden, maar het was liefde op eerste gezicht. Hiervoor had ik de Canon 85mm 1.8, wat daarvoor mijn favoriete lens was. 85mm als brandpuntsafstand is heerlijk om mee te werken op een bruiloft, omdat het een typische portretlens is; je hoeft niet te dicht op je onderwerp te staan en hij heeft weinig vervorming. Daarbij geeft hij een heerlijke isolatie van je onderwerp.

Ik werk vaak met twee Canon 5d Mark II’s. Op de ene heb ik de Sigma 85mm 1.4 en de andere een Canon 35mm 1.4. Met deze twee lenzen kan ik bijna de hele bruiloft fotograferen. (op een paar macro-shots van de trouwringen na).

Vroeger (en nu ook nog wel) dachten veel mensen dat Sigma onder deed voor Canon, maar dat is echt verleden tijd. De lens is gebouwd als een tank en heeft heerlijke snelle en stille autofocus. Het belangrijkste echter is dat de beeldkwaliteit subliem is. De Sigma heeft echt een geweldig mooie bokeh, kleuren en contrast.

De Sigma 85mm 1.4 kost nu circa 800 euro. Ik heb hem destijds voor iets meer gekocht bij Cameratools, omdat ik het wel zo fijn vond om hem in een winkel te proberen.

Op de tweede plek staat de Canon 35mm 1.4 en op de derde plek de Canon 50mm 1.2.

Ramon Snellink – www.monetmine.nl

Bruidsfotografie Mon et Mine Ramon-1

Bruidsfotografie Mon et Mine Ramon-2

Bruidsfotografie Mon et Mine Ramon-3

3 gedachten over “Ramon Snellink | Sigma 85mm f/1.4”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven