Sanne Walvisch en Tata Steel

De wekkerradio maakte me vanmorgen wakker met een bekende stem: Sanne Walvisch. Sanne werd geïnterviewd op Radio 1 over haar stichting Frissewind.nu en de battle met Tata Steel. En wat een strak verhaal had ze. Over het bedrijf dat maar weinig doet aan het verschonen van haar ‘bedrijfsproces’. Grafietregens, continue kankerverwekkende stoffen in de lucht en meer smerigheid.

Lees: Bénédicte Ficq doet namens bijna 1100 mensen en 8 stichtingen aangifte tegen Tata Steel >

“Inmiddels hebben bijna 1100 mensen zich aangemeld. Daarvan zijn 745 aangiftes al definitief verwerkt, waaronder die van acht stichtingen”, zegt Sanne Walvisch in het NOS Radio 1 Journaal. Zij is met Stichting Frisse Wind een drijvende kracht achter de zaak.

Iedereen die meedoet, heeft zijn aangifte gemotiveerd. “De verhalen zijn echt schrijnend”, zegt Walvisch. “Dat gaat van mensen die zelf echt ziek zijn en mensen die familieleden hebben verloren aan ernstige ziektes tot oud-medewerkers met gezondheidsproblemen. Daarnaast zijn er veel aangiftes van mensen die zich zorgen maken over hun eigen gezondheid en die van hun kinderen.”
(bron, lees verder hier op nos.nl >)

Ik was laatst voor een lente.shoot in Wijk aan Zee om Sanne, secretaris van de stichting, en Antoinette Verbrugge (voorzitter) te fotograferen. Antionette had vanaf haar balkon uitzicht over het dorp, met daarachter Tata Steel in IJmuiden, de vroegere Hoogovens.

Naar de lente.shoot van Sanne Walvisch >

Naar Mijnmoment 2020 van Sanne hierover >

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven