SpinAwards 2011 | de foto’s

Wel geinig om dan in de auto de samenvatting te lezen van de SpinAwards uitreiking, terwijl ik er net vandaan kom. Op m’n mobiel ja. Ik weet ’t: niet goed, maar oh oh die 5 baans A2 Amsterdam – Utrecht. Conclusie, grote winnaars: KLM en Boondoggle.

Handig om achteraf nog te kunnen lezen wie eigenlijk wat gewonnen hebben, want tijdens de uitreiking ging dat langs me heen, en volgens mij langs meer mensen… Het geluid was best belabberd, maar dat is bekend van zo’n ruime holle Westergasfabriek. Maar het SpinAwards 2011 event was lekker, groots en druk. Erg prettig om in te netwerken leek me.

Naar de foto’s >>

Wie allemaal in welke categorie een zilveren of gouden SpinAward gewonnen heeft lees je in onderstaand persbericht van de stichting.

KLM en Boondoggle grote winnaars SpinAwards 2010-2011

Negen gouden en 23 zilveren SpinAwards uitgereikt

Amsterdam, 7 april 2011 – Op 7 april werden in een volledig uitverkochte Zuiveringshal West in Amsterdam voor de dertiende keer de SpinAwards uitgereikt, de vakprijzen voor interactieve communicatie. De categorie Beste interactieve opdrachtgever ging dit jaar naar KLM Royal Dutch Airlines. Het Beste interactieve bureau is Boondoggle, zij wonnen daarnaast nog twee zilveren en een gouden SpinAward. Ook dit jaar bezochten weer meer dan 2.500 gasten het eindfeest van de SpinAwards. Het overzicht van alle winnaars en juryrapport is hier te vinden.

Stephan Fellinger, bestuursvoorzitter van de Stichting SpinAwards: “Dit jaar waren er een record aantal inzenders en genomineerden, maar dat zegt natuurlijk nog helemaal niets over de kwaliteit. Het is dan prachtig om te zien dat het is omgezet in een record aantal gouden en zilveren SpinAwards. Nog nooit in de geschiedenis van de SpinAwards werden zoveel winnaars bekroond. We kunnen wel zeggen dat er dit jaar klassiekers tussen zitten, die de komende jaren een voorbeeld zijn voor iedereen die zich bezig houdt met digitale communicatie.”

Huib Maaskant, bestuurslid Stichting SpinAwards: “We kunnen terugkijken op een zeer succesvol jaar met KLM en Boondoggle als twee mooie winnaars. De KLM heeft laten zien dat een enorme dosis lef in combinatie met creativiteit, interactiviteit en effectiviteit een gouden combinatie vormt. Daarnaast was er geen enkel bureau dat meer in aanmerking komt voor de titel ‘Beste interactieve bureau van het jaar’ dan Boondoggle. Dit was een zeer inspirerende editie.”

Hennie van Velzen, bestuurslid Stichting SpinAwards: “We zijn enorm blij met de winnaars bij de categorie Beste jong talent. Met deze categorie wil de stichting SpinAwards haar verantwoordelijkheid nemen voor de nieuwe generatie creatieven die eraan zit te komen. Deze generatie is volledig digitaal opgegroeid en heeft daarom een eigen kijk op de toekomst van communicatie. Nieuw bloed zorgt weer voor een nieuwe kijk op ons vak.”

Beste jong talent
Er werden ook weer special SpinAwards uitgereikt voor Beste Jong Talent. Aan deze verkiezing kon iedereen meedoen die studeert aan een nieuwe media-, design- of communicatieopleiding. Al het interactieve werk dat is gemaakt voor school of tijdens een stage mocht worden ingestuurd en werd beoordeeld op creativiteit en interactiviteit. Tijdens drie regionale voorrondes hebben de jury’s negen genomineerden geselecteerd, die tijdens de Inspiration Days hun inzending hebben gepresenteerd. Deze special SpinAward werd mede mogelijk gemaakt door de gemeente Amsterdam. Wethouder Gehrels van de gemeente Amsterdam reikte in de categorie Beste jong talent twee zilveren SpinAwards uit aan Gabin van Hal & Eefje Liebrechts en Didi Koller & Babbe Noya. Een gouden SpinAward ging naar Nik Sluijs en Nanette Visser.

Wildcards
Dit jaar werden voor het eerst ook zes wildcards aan starters uitgereikt in samenwerking met Dutchcowboys en iPhoneclub. Startups die kans wilden maken op een nominatie voor een SpinAward konden zich bij Dutchcowboys en iPhoneclub hiervoor aanmelden. Het publiek in samenwerking met de redacties bepaalde uiteindelijk wie er een wildcard kreeg.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven