Toppianiste heeft verkeerde stuk ingestudeerd

Het mooie ontstaat als we uit de comfortzone stappen… hoor ik Jitske Kramer vanmorgen zeggen. Ik ben haar presentatie tijdens de MKB Krachtcentrale 2013 aan het terugbrengen van 45 minuten video naar 2,5 minuut. Het gaat onder meer over de comfort zone, de stretch zone (waar het nieuw is en spannend) en de paniekzone die weer net te ver buiten de comfort zone ligt.

Ik word tijdens het scannen van de hoogtepunten in deze video gegrepen door een fragment dat ik tijdens de opname zelf gemist heb. (Deze camera werd bediend door collega Petra Rierink, en ik was waarschijnlijk aan het fotograferen…) Het gaat over leiderschap.

Het schijnt een klassieker te zijn in de trainerswereld maar ik had ‘m nog nooit gezien. Je ziet in deze video toppianiste Maria Joao Pires die er voor een uitverkochte zaal tijdens het inzetten van de eerste noten van het orkest achterkomt dat ze het verkeerde stuk heeft ingestudeerd en voor zich heeft liggen op de vleugel.

Dirigent Riccardo Chailly spreekt zijn leiderschapscapaciteit aan en weet de pianiste te overtuigen, te motiveren en te inspireren dat ze het kan… Met deze muziek goed voor kippenvel all over…

Dit fragment heb ik helaas niet kunnen proppen in 2,5 minuut video (kill your darlings).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven