Waarom video maken met HDDSLR? (1, denk ik)

FStopAcademy_220

Gert Kracht (@iGert) was me laatst aan het filmen – na afloop van de boekpresentatie van Petra de Boevere’s boek Meisje van de Slijterij. Terwijl ik een soort pose aannam met mijn camera voor m’n onderkin en wachtte tot hij de foto had gemaakt, merkte ik dat ik in dezelfde ‘valkuil’ stapte waar mijn slachtoffers altijd instappen, dat je denkt dat je wordt gefotografeerd, maar je wordt gefilmd met een fotocamera.

Ik heb twee fotocamera’s aangeschaft begin dit jaar, enkel en alleen om hun videofunctie (dacht ik, want ik gebruik ze nu ook meer en meer voor hun ultieme fotokwaliteit). De Canon EOS 5D MarkII, een revolutionaire camera die mij er steeds sterker van weerhoudt mijn HD-videocamera (de Canon XH A1, classic) ooit weer ter hand te nemen. Superieur.
Naar de video op YouTube >>

Even tot slot, sinds vanmiddag staat op een video op YouTube waarbij ik gebruik maak van drie HD camera’s op 3 statieven (zo kan ’t dus): mijn twee Canon 5DMK2’s linksvoor en -achter en mijn Canon XH-A1 rechtsachter bij de jongens van het geluid en licht (voor de audio via XLR).

Het was voor BlueLuna, een artiestenbureau dat 5 jaar bestaat en haar ‘stal’ etaleerde op het podium, waar ik rennend van ene naar de andere camera drie kilo in één middag verloor. Zie hieronder het resultaat. BlueLuna wilde ook van sommige acts een meercamera registratie, vandaar dus ook die uitputtingsslag.
Naar de video op Youtube >>

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven