Wooop wooop 10 jaar op Twitter

“Vandaar al die vlaggen vandaag.”

Inderdaad, 10 jaar geleden maakte ik een twitteraccount aan. Ik wilde m’n volledige naam doen – wat al niet handig was, zeker niet in het begin van twitter, toen je nog na het @-tje de volledige naam voluit moest intikken – maar die was te lang, dus het werd alleen m’n achternaam.

Maar @winkeldermaat werd dik een half jaar later, op 1 januari 2008 bij de start als zelfstandig professional, @punkmedia.

Net als het internet zelf in het begin nogal behelpen was, en pas bij massa iets is geworden, zo ging dat ook bij twitter.

In het begin had ik niet veel aan twitter, er waren geen afspraken, geen hashtags en al helemaal geen tweetdeck, maar gewoon een kleine groep early adopters onder elkaar die antwoord gaven op de vraag: “what are you doing?”

Toen de massa nog laaaaang niet aangehaakt was, werden twittertea, twitterborrels, twitterlunches, twittercruises, twitnicks, bowlr, twitterdates en twarbecues gehouden, om elkaar offline te ontmoeten. Die zijn er niet meer. Ja Bowlr laatst nog zag ik…

Op een van die twatherings, het IPAN Twitter event op 5 februari 2008, werd de vraag gesteld ‘waar twitter over 3 jaar staat?’. Niemand die het goed voorspelde: Marco Derksen, Boris Veldhuijzen van Zanten, Vincent Everts, Mathys van Abbe, zelfs Twittergod Erwin Blom zat er naast.

Er was er maar één die de toekomst voor twitter op die korte en lange termijn goed voorspelde, natuurlijk: FRANK MEEUWSEN.
(En Krijn Schuurman natuurlijk, maar dat is logisch…)

FRANK, tell ‘m what time it was… (5 februari 2008)

 Over Henk-Jan Winkeldermaat | Punkmedia

Was journalist voor De Gelderlander, FZ, Reed Elsevier en High Profile.
Schrijft, fotografeert en filmt met Punkmedia sinds 2008 voor corporate clients.

Video’s op Vimeo >>
Foto’s op Flickr >>

Initiatiefnemer van
Mijnmoment, een blog met duizend+ levensverhalen
Blochem, een blog over Lochem

Naar Punkmedia: journalist, fotograaf, filmer >>

Contact

Punkmedia
Tramstraat 22
7241 CJ Lochem
06 3456 3684
info@punkmedia.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven