Zelf voor de camera

Het is natuurlijk vleiend en ik ben ook (extreem) gevoelig voor waardering, maar toch zeg ik iedere keer ‘nee’ tegen uitnodigingen op een podium te komen staan en ‘mijn verhaal te komen vertellen over het succes van Mijnmoment’, na nieuwjaar. You see, ik sta niet graag op een podium en ik wil die ene grote angst, spreken in het openbaar, liever die ene grote angst laten.

Geen trauma’s hoor, ik heb het één keer gedaan en vond het eigenlijk best leuk (vertellen over online video), maar het was meer een once in a life time experience pop-up eens en nooit meer guerilla actie.

Nu is het ook weer niet zo dat ik helemaal op een achtergrond wil staan en de typische karaktertrek van een volbloed fotograaf of filmer heb die ‘liever achter dan voor de camera staat’, want ik ben – met Huub Koch – wel een van sneerlands eerste videobloggers, jahaa eerder dan de beautybloggers die daar nu veel meer succes mee hebben…

Maar goed, de aanleiding voor deze inleiding was een vraag die ik gisteren kreeg van Carolien Oosterhoff (@levensdocument) in m’n DM-timeline: “Heeft iemand JOU al ’s gefilmd??????? ;-)) #hint”.

En het toeval wil dat ik precies vandaag 4 jaar geleden op dat podium stond op het Social Media Event bij Seats2meet in Maarssen – daar zijn beelden van >>  – en ik ongeveer 5 jaar geleden (in augustus lekker rustig 2009) met Edo van Santen – bij Seat2meet in Utrecht – een heen en weer videogesprek deed over onze gezamenlijke passie voor online video, een video overigens die ik zelf nog nooit heb gekeken (ik kan niet lang naar mezelf kijken, ook geen trauma’s, maar gewoon begrijpelijk denk ik :).

Vorig jaar tijdens het maken van Hidden Champions, ja lekker veel linkjes vandaag, werd ik door collega filmer Petra Rierink van Breaking Boundaries geïnterviewd over mezelf en Punkmedia. Om een of andere reden kan ik daar wel naar kijken. Thanks Petra.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven