Bas Boerman: mijn moment van 2010

Bas Boerman, multimedia design & fotografie

Vandaag, maandag 20 december 14:40, krijg ik een mailtje van Henk-Jan met de vraag om mijn mooiste momenten van 2010 te delen op Punkmedia.nl. Sindsdien schieten er de hele dag stukken van afgelopen jaar door m’n hoofd.

Ik open iCal en ga terug naar januari en klik langzaam naar december om te zien wat er alweer gebeurde dit jaar.

Zowel privé als zakelijk waren er dit jaar veel mooie momenten. Moeilijk om van elk één te kiezen dus deel ik graag een paar van mijn mooiste momenten van 2010.

Mijn privé moment van 2010

Maandag 21 juni: thuisgekomen van een té drukke dag word ik direct meegelokt naar de keuken. Met m’n jas nog aan begint m’n vriendin opeens over de grote van de eettafel… Ik reageer wat geïrriteerd en snap even totaal niet waarom we het in hemelsnaam over de grote van de eettafel moeten hebben terwijl onze dochter boven met vriendinnetje het huis afbreekt, we nog boodschappen moeten doen, nog moeten koken, etc, etc. Al snel blijkt dat ik de hint totaal niet door had en word ik verrast met het mooiste nieuws van 2010.

12 weken echo

Voor ons hét hoogtepunt van 2010: in februari 2011 verwachten Simone en ik onze eerste zoon en krijgt Bella een broertje!

Mijn foto moment van 2010

Fotograferen doe ik jaren en ik wou er altijd al veel meer mee doen. 2010 stond voor mij in teken van fotografie. Sinds oktober 2009 heb ik de organisatie van Urban Photo Collective Arnhem overgenomen van Tom Roelofs. Urban Photo Collective is dé manier voor mij om andere fotografen te ontmoeten en -vooral- om ervan te leren. Een van mijn voornemens voor 2010 was daarom om meer te gaan doen met fotografie.

Gelijk in januari verkoop ik mijn eerste 12 foto’s aan gemeente Arnhem en een paar weken later win ik heb een foto-prijsvraag van Burgers’ Zoo. Later in 2010 exposeer ik met Urban Photo Collective in het Sonsbeek Bezoekerscentrum met de expositie ‘Paren in Sonsbeek‘ en een maand later in de Stadspastoraat met de expositie ‘Thuisgevoel‘. Ook dit jaar m’n eerste publicatie in START van Garda Cartiere!

Maar het mooiste foto-moment was in mei van 2010…
Mijn foto wordt door Hans Aarsman geselecteerd voor de omslag van het boek ‘Nieuwe Groeten Uit…‘. Een initiatief van Nationaal Nederlands Museum, Foam_Fotografiemuseum Amsterdam en de Bankgiro Loterij.

Nieuwe Groeten Uit... Arnhem

Mijn foto belandt op een billboard naast Dudok en ik beleef mijn 5 seconds of fame op het NOS 20 uur Journaal. Later in 2010 verkoop ik de foto en wordt m’n foto nog diverse malen gepubliceerd.

Mijn zakelijk moment van 2010

Dit jaar voor een hoop inspirerende mensen gewerkt maar één persoon heeft dit jaar extra veel voor me betekend.

Via Joey Peters kom ik begin 2010 in contact met ene Henk-Jan Winkeldermaat van Punkmedia. Ik had Henk-Jan al ‘ns eerder ontmoet tijdens een Urban Photo Collective wandeling maar toen iet wat geïntimideerd door zijn grote lenzen. 🙂

Henk-Jan zoekt iemand die “zijn droom kan laten uitkomen” en na een paar inspirerende brainstorms begin ik met het ontwerpen van zijn online magazine voor Punkmedia. De droom van Henk-Jan is inmiddels live en dat heeft me een hoop nieuwe, leuke en inspirerende opdrachten opgeleverd. Zou het komen door deze recommendation van Henk-Jan…?

BENG!

Veel leuke opdrachten dit jaar waarvan een paar kort uitgelicht. Voor Rob Captijn heb ik de nieuwe website van BENG! New York gemaakt en voor Anna-Maria Giannattasio (Puur) ben ik momenteel bezig de nieuwe Puur Events website te ontwikkelen. Maar ook dit jaar met Arnhem aan Zee en O.K. Parking een tweede editie van Arnhem aan Zee Gebonden uitgebracht die inmiddels al bijna uitverkocht is.

Na een mooi 2010 heb ik de knoop doorgehakt om per januari 2011 voor mezelf te beginnen. Naast m’n werk bij LaVerbe ga ik een aantal dagen in de week voor mezelf werken op een nieuwe creatieve hotspot in Arnhem. Samen met o.a. O.K. Parking en Joey Peters gaan we een nieuw creatief collectief starten aan het Roermondsplein in Arnhem. Nu al zo’n zin in 2011!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven