De ‘spontane’ fotoshoot met A.L. Snijders

Exact 4 jaar geleden, donderdag 17 oktober 2019, had ik een opdracht alle medewerkers en notarissen van Tap & van Hoff Notarissen Lochem te fotograferen. Een ochtend, voor mij is dat van 10:00 uur tot 12:00 uur.

Aan het eind van de ochtend pakte ik m’n spullen in en bij het naar buiten lopen naar de auto zag ik het busje van mijn favoriete schrijver parkeren voor de deur.

A.L. Snijders (pseudoniem voor Peter Müller). Met Ineke Swanevelt, actrice uit Amsterdam, waar hij later mee zou trouwen, zijn derde vrouw, hij haar derde man.

Ik denk dit is een kans.

Ik heb drie kwartier gewacht tot ze weer naar buiten zouden komen, om dan ’toevallig’ bij het naar buiten lopen met m’n licht hen ‘spontaan’ aan te spreken en te vragen of ze zin hadden in een spontane fotoshoot. Ik ben er nu toch.

Dat hadden ze wel.

Eén camera stond opgesteld in de hoek van de ruimte, voor het totaalplaatje, en ik had op tafel een kleine Sony draaien. Toen ik ze naar buiten hoorde komen, zette ik alle camera’s op record en heb net verliefde stel naar binnen gekregen.

En 5 minuten later stonden ze weer buiten.

De foto’s zijn vervolgens gebruikt bij de Valentijnsdag-uitzending van De Wereld Draait Door. Daar vertelde dit laat verliefde stel dat het heel goed mogelijk is om op ‘hoge’ leeftijd, hij toen 82, zij acht jaar jonger, weer verliefd te kunnen worden.

DWDD Valentijnsdag uitzending met A.L. Snijders en Ineke Swanevelt, echt geweldig >>

Ik leverde op verzoek de foto’s voor de achtergrond bij DWDD.

En na het overlijden van Peter Müller is een foto gebruikt voor de cover van het boek van Ineke Swanevelt dat ze schreef na over hun korte verliefde periode: Laatste lente met Peter Müller/A.L. Snijders.

Op de Zutphenseweg ter hoogte van de afslag naar de golfclub kijk ik altijd even naar het oude huis van A.L. Snijders, waar hij sinds 1981 woonde. Het huis wordt nu door andere mensen bewoond.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven