Debbie Bernasco| Nikkor 35mm f/2.8

Onbetwist mijn favoriete lensje. En ik gebruik bewust een verkleining, want in vergelijking met mijn andere lenzen is deze heerlijk compact. Hij werd me geadviseerd door Wilfred van Cameratools, nadat ik daar al eerder mijn 85 mm, fisheye en 14 mm f/2,8 had gekocht. Supergasten daar, want door hun klantvriendelijkheid koop je steeds meer. Maar goed, dat is geloof ik weer een ander verhaal. In ieder geval, bij een van mijn bezoekjes waarin Wilfred mijn nieuwe Nikon D3 uitlegde, kwam hij aan met wat hij noemde ‘een oorlogslensje’. Vanaf het eerste moment dat deze 35 mm op camera zat was ik eigenlijk al verkocht. Want jeetje, wat was dat een verademing zeg. Zo licht, m’n camera leek direct nog beter handelbaar. Heerlijk voor zowel dichtbij als veraf, kreeg ik al snel het idee dat de foto’s een beetje korrelig worden. Dit in tegenstelling tot bij de 85 mm waarmee alles bijna wel perfect lijkt. Voor de aankoop hoefde ik dus ook niet lang te twijfelen. Een paar dagen later was ik nog steeds zo wild van de lens dat ik naar Parijs ben gereden om de lens uit te testen en zie hier het resultaat. Vreselijk stoer vond ik het overigens dat ik thuis, bij terugkomst van deze trip, meteen een landelijke advertentie zag die was gemaakt met ‘mijn’ 35 mm lens. Ik was om. En ben dat nog steeds.

Tom Mulder 980

parijs01 980

parijs02 980

parijs03 980

parijs04 980

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven