DXO PureRAW 3, dikke aanrader

Ik ga graag voor het allerbeste resultaat, dat kost dan wel wat, maar dan ben ik ook op de goede weg.

Vandaag heeft oud-Elsevier collega en collega fotograaf Jan Willem de Venster m’n lieve vriend die ik buitenshuis altijd kruislings om had hangen, de Leica Q2, van me overgenomen. Hij maakt de opstap van zijn Leica Q (24 megapixel) naar de Q2 (47mp). Ik van de Q2 naar de Leica Q3 (60mp, met tiltscreen).

Die Leica Q3 is vooralsnog voor mij nu de topcamera. Niet alleen om z’n tiltscreen en de prachtige beeldkwaliteit, maar ook om z’n verbeterde video-mogelijkheden. Die heb ik al veelvuldig getest en zijn geweldig!

Vandaag deed ik nog een ontdekking in een ontdekking. Ik ontdekte een plugin die m’n foto’s nog beter weet te bewerken, de DXO PureRAW 3 (voor 129 euro programma downloaden), en die ontdekte ik door de ontdekking van De Grote Fotografie Podcast waarin twee gerenomeerde en pricewinning (Zilveren Camera 3 keer) fotografen Martijn van Dam en Martijn Beekman het over de nieuwste ontwikkelingen hebben, of hadden eigenlijk (de meest recente aflevering is die van juni 2022, met een gesprek met Bart Maat – de Zilveren Camera winnaar met de Pieter Omtzigt, functie elders foto).

Superinteressant en het geeft mij weer het gevoel op voorsprong te zijn gezet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven