Een ordinaire maandag at the office…

Soms, nu dus, heb ik het gevoel de grip een beetje te verliezen op ‘het proces’. Het proces is in deze zin: ‘mijn werk’. Te lange dagen, te veel…

Om een beeld te geven van wat ‘mijn werk’ in de praktijk inhoudt pak ik er een willekeurige dag uit: afgelopen maandag.

07:00 uur: radio 1 aan in de keuken, bammetjes maken voor Kiki, Joep en Boris en schooltassen vullen met brood, appelpartjes en Roosvicee.
07:30 uur: douchen en aankleden.
08:10 uur: Kiki en Joep naar school fietsen, Boris naar de opvang.
08:45 uur: NRC Next uit de bus, koffie en de left overs van Kiki, Joep en Boris opeten (ontbijt).
09:00 uur: Tot zover de struktuur.

09:00 uur: de chaos takes over, de werkdag begint.

De agenda geeft aan dat ik om half twee bij de Hotelschool Den Haag in Amsterdam (ja dat kan) moet zijn voor de AF&BM bijeenkomst ‘Back to school’.

Opdracht: 2 minuut videocompilatie en 400 woorden tekst.

Met Google maps bereken ik mijn vertrektijd: 135 kilometer in 1 hour 24 mins, uiterlijk om kwart voor 12 vertekken dus. Voor die tijd laad ik accu’s op haal ik geheugenkaarten leeg.

Gezien de opdracht kies ik ervoor om met de Canon XF 100 te gaan filmen. Dat is één korte zin, maar die overweging duurt altijd langer dan ik wil. Voor iedere klus moet bepaald worden, ingeschat worden met welk materiaal ik van huis ga. Met hoeveel statieven, met hoeveel camera’s, welke camera’s, met hoeveel microfoons en met welke lenzen?

Om dit goed af te kunnen wegen ben ik afhankelijk van de briefing van de opdrachtgever, dus die lees ik goed na, ik bekijk foto’s van de locatie op internet en maak m’n inschatting. Op basis van ervaring weet ik dat ik binnen deze klus voor deze club straks voor geluid kan inprikken bij de techniek (van ACS), alleen kom ik er eenmaal ter plekke achter dat deze collegezaal geheel audio-geëquipeerd is dat ACS daarvoor niet is ingeschakeld. Hmmm… kon ik niet weten. Gelukkig heb ik altijd mijn eigen geluid bij me om de sprekers te voorzien van een revermicrofoon zodat ik altijd goed geluid heb als de externe techniek me in de steek laat.

10:30 uur: Ik zie dat ik op dat moment wat mails en twee tweets wegwerk. Om 11:00 uur ben ik daarmee klaar.

Vanaf dat moment is het spullen inpakken, bammetjes smeren, koffie zetten en om 11:30 uur wegrijden.

Amsterdam is zonnig.

Wat goed ging was de workflow van de videoproductie: na het plenaire gedeelte in de zaal, tijdens pauze en de break-out sessies kon ik mooi alvast de event-video monteren. Thuis hoef ik dan alleen nog het laatste deel toe te voegen.

19:00 uur Terugrit naar huis, ik luister naar een prachtig gesprek op Radio 1 Kunststof tussen Jellie Brouwer en documentairemaker Roy Dames. En kom om 20:30 uur in Lochem aan om nog net een kus te geven aan Kiki die nog op is.

Ik mail nog wat, en doe ’s avonds een montage voor de Hidden Champions video. En zie mezelf om 00:27 uur een ‘wat gaan we eigenlijk morgen doen’ DM sturen naar Cor Hospes met wie ik de volgende dag op Mainport Park A6 bij vliegveld Lelystad heb afgesproken: drie video’s, op te nemen tussen 13:00 uur en 19:00 uur. Een compilatievideo van de middag, en een tweetal interviewvideo’s.

Morgen weer maandag.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven