Een plaatje met twee hotshoes op de hotshoe

Een hotshoe is dat inschuifdingetje bovenop je DSLR-camera waar je bijvoorbeeld je flitser op schuift. Maar in deze tijd van DSLR-video schuif ik daar ook mijn Sony CLM-V55 monitor op, of mijn Zacuto EVF-Flip. Wat nou als je behalve je monitor ook nog je microfoon en ook je licht er op wilt schuiven? Dan heb je een plaatje nodig waar drie hotshoes op zitten en die op de hotshoe te schuiven is van de camera. Ik kreeg vandaag een vraag…

Een hotshoe is dat inschuifdingetje bovenop je DSLR-camera waar je bijvoorbeeld je flitser op schuift. Maar in deze tijd van DSLR-video schuif ik daar ook mijn Sony CLM-V55 monitor op, of mijn Zacuto EVF-Flip. Wat nou als je behalve je monitor ook nog je microfoon en ook je licht er op wilt schuiven? Dan heb je een plaatje nodig waar drie hotshoes op zitten en die op de hotshoe te schuiven is van de camera. Ik kreeg vandaag een vraag…

Ik kreeg vandaag via e-mail een vraag binnen van Dimitri Stuer uit België, radiomaker, producer/presentator bij de derde landelijke commerciële radiozender in Vlaanderen, radio Nostalgie, heel toevallig de zender waar ik vorige weken in de auto tijdens onze vakantie in België veel van heb genoten. Een vraag of er iets bestond als bovenbeschreven hotshoeplaatje. Hij wilde naast zijn mogelijk aan te schaffen Sony CLM-V55 monitor ook zijn Sennheiser MKE-400 kunnen plaatsen. Na de vraag op twitter te hebben gesteld kwam Matthijs Liethof met suggestie 1 en even later Gert Kracht met suggestie 2 uit dit overzicht. Gert had daarbij wel de opmerking ‘Volgens mij standaard op voorraad bij Cameratools. Een nadeel: enorme belasting op je hotshoe. Je hebt ook meerdere mogelijkheden, zoals een cage. Steviger en veiliger.’

Misschien een toevoeging van mijn kant, kijk eens op camcaddie.com

Bon. Dimitri blij, vermoed ik.

Dimitri vroeg tot slot ook nog even of ik tevreden was met de monitor. Nou. Niet zo.

Drie dingen die me niet bevallen aan de Sony CLM-V55:

1. de HDMI aansluiting die geregeld contact verliest, bekend probleem overigens (niet als alles altijd stil staat, maar bij beweging)
2. het beeldscherm spiegelt buiten zo erg dat er niet mee te werken is. Je ziet niets buiten, of je moet zelf heel donker gekleed gaan en je gezicht zwart hebben gemaakt. Conclusie: alleen voor binnengebruik.
3. het duurt mij net te lang voordat ik beeld heb als het scherm even uitgeschakeld is om energieredenen. Druk ik op aan, dan duurt het minstens 2 seconden, en dat is vaak te lang als je net een shot ziet aankomen dat je moet hebben.

Maar, ik heb geen spijt van de aanschaf. Als ik alleen maar buitenopnames zou maken, was het een ander verhaal, maar dat doe ik heel zelden. Hij is perfect voor events met podiumgebeuren, interviews, voor ‘slow video’ op statief. En voor het andere werk gebruik ik m’n Zacuto EVF-flip (Electronic View Finder).

1 gedachte over “Een plaatje met twee hotshoes op de hotshoe”

  1. Heel blij Henk-Jan. Dankjewel. Jij en iedereen voor de tips. It’s a small world, so we’d better help each other. 🙂 Especially Mac users… 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven