EEN tip om dagelijks te bloggen

Ik had Elja Daae gevraagd te reageren op mijn verhaal ‘Don’t overdo it: één tip per keer‘ en zij was het niet met me eens, of eigenlijk ontdekte ik door die reactie dat mijn aanpak niet bij Elja past, maar juist wel bij mij. Dat verspreiden van meerdere tips over meerdere blog post voor mij meer waarde creëert en voor mijn lezers ook. Slowblogging dus.

En daarom probeer ik op deze zonnige ochtend die ene tip te geven waar je wat aan zou kunnen hebben als je wilt starten met dagelijks bloggen.

ORGANISEER HET.

Wat ik doe, maar dat kan natuurlijk anders, ik plan een uurtje in de week om te brainen over de topics die ik wil belichten.

Ik pak een groot papieren vel, een zwarte viltstift (tip van Petra Rierink, thanks :), m’n iPhone met de topics die ik al ingesproken heb in m’n memorecorder (in het bos tijdens iedere wandeling) en dan eerst zonder hulp 5 topics opschrijven. Vervolgens proberen om bij iedere kop de eerste zin te formuleren, de rest volgt in het bos.

Een aan te bevelen HEERLIJK uurtje (of twee).

Met m’n iPhone maak ik een foto van die lijst en kan ik in het bos de invulling bedenken.

Lopend door het bos is mijn inspiratiemoment, niet zittend achter een tafel. Ik hoor het Robert Essenstam nog zeggen, zes jaar geleden inmiddels tijdens een workshop die ik filmde in de oude boardroom van O’Neill in Voorschoten (bij Obsession): “Ga er op uit, ga uit je eigen omgeving, luister naar de vogels… dat werk. Als je ergens tegenaan zit te hikken, sta op en ga gewoon lopen… binnen 5 minuten stromen de ideeën binnen.” (blog post: Masterclass Creatie filmen bij Obsession >>)

Als ik eenmaal de platte tekst van de blog post ingesproken heb, weet ik dat het goed komt tijdens het uitwerken in de ochtend, die om 06:00 uur begint met een glaasje Nespresso.

Hoe laat is het? 06:53 uur. Foto erbij en publiceren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven