Extraatje verdienen? Auto verhuren. #SnappCar

On this very moment rijdt mijn auto voor het eerst met iemand achter het stuur die niet Henk-Jan of Monique heet. Maar huurder Arjen, hier uit Lochem. Ik heb voor het eerst vandaag m’n auto verhuurd via SnappCar. En wat is dit gaaf en gemakkelijk.

Je zult er als verhuurder niet rijk van worden, dat kun je beter pandjes verhuren, maar je gunt jezelf het goede gevoel toch iets te doen aan duurzaamheid. Zonder meteen een (dure) elektrische auto aan te schaffen (die ook met fossiele energie is gebouwd van vervuiler Tata-steel). Door dit deel-platform SnappCar verdient de verhuurder een centje, heeft de huurder vaak een veel goedkopere manier van vervoer (dan OV) en doen steeds meer mensen hun auto weg.

Delen is duurzaam.

Het mooie is dat met SnappCar dat persoonlijk tussen twee mensen is te regelen. Mywheels, Greenwheels, Autohopper, ik heb het allemaal uitgezocht: het is minder aantrekkelijk, minder flexibel, je bent gehouden aan (vaak vroege) tijden van auto ophalen en wegbrengen (waar laat je je fiets dan?). Gedoe.

Dit maakt het extra leuk. Dit persoonlijke contact, waarbij je al snel aan het appen bent met elkaar, en zo makkelijk afspraken kunt maken. Zo wilde ik bijvoorbeeld net na het uitlaten van Lola voor het voltanken van de auto de bandjes op economische spanning blazen, toen bleek dat ik ‘een lekke band’ had. Meteen naar de Renault-garage iemand naar laten kijken, ondertussen dus Arjen op de hoogte gebracht, er was uiteindelijk niets aan de hand, de banden zijn allemaal op spanning 28 gebracht (ook fijn) en ik kwam volgetankt vijf minuten na de oorspronkelijk afgesproken tijd weer thuis. Arjan kwam er goed geïnformeerd een minuutje later aan fietsen.

Na de controles op schade etc. (via de SnappCar app) gezellig een bakkie gedaan met Arjen. Hij is een ervaren poker-speler (al 23 jaar lang) en gaat nu richting een live pokertournooi met de auto. Omdat zijn vrouw hun auto overdag nodig heeft voor haar werk en Arjen vaak ’s avonds pokert op locatie en dan hun auto daarvoor gebruikt, heeft hij voor de overdag partijen een SnappCar te regelen. Vandaag dus die van mij.

Zijn tip aan mij was om mijn aantrekkelijke SnappCar aanbod wat meer te delen: 50 euro per dag en pas na 300 gratis kilometers extra 25 cent per kilometer.

Lochem is een gemeente – met de ‘gelukkigste mensen’ van Gelderland (?) – met veel te veel auto’s. Daarom zal het wel even duren dat zo’n SnappCar hier aanslaat. Maar toch ga ik er hier en op m’n socials wat meer aandacht aan besteden.

Schrijf je in als huurder of verhuurder op SnappCar, hierrrrr >>>

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven