Gerard Scheltens overleden

Gerard Scheltens, een bekendheid in de Lochemse horeca, is vorige week donderdag 27 april op 65-jarige leeftijd overleden. Scheltens was onder meer eigenaar van Grand Café De Babbelaer, voorheen Lochems Kwartiertje, en verbinder en gangmaker van de Lochemse Keidagen.

In 1958 in Lochem geboren, ging Scheltens na de Propschool en de LTS 2 jaar werken in de groenvoorziening bij Knol in Gorssel en daarna als machine-bankwerker bij de WILA in Lochem. Hij ging Hubert Schreuder helpen met het rondbrengen van broden in Lochem en omgeving en kwam zo al snel bij de Witte Wieven en Gait Postel over de vloer. Die twee klikten enorm met als gevolg dat Scheltens jaren later startte als zelfstandig ondernemer in brood en banket. Met steun van Postel nam hij De Smorre over die hij omdoopte tot Lochems Kwartiertje en even later Grand Café De Babbelaer, aan de Molenstraat in Lochem.

Scheltens verkocht uiteindelijk De Babbelaer, maar tapte daarna vrolijk biertjes door als vrijwilliger bij het Openluchttheater en tijdens de Keidagen in de feesttent.  Vijf jaar geleden kreeg hij kanker. Vorig jaar zomer vertelde hij: “Het gaat niet beter worden, dat verhaal heb ik tussen de oortjes ook wel af. Alle behandeling die ik nu heb zijn pijnverlichtend, groeiremmend, dat soort termen. Maar het gaat niet weg.”

Aan de snelheid van de opsomming te horen heeft Gerard het rijtje vaker opgelepeld:  “Tussen de ribben, de ruggewervels, bekken, bovenbenen, gezicht, schedel, onderkaak, bovenkant, achterkant schedel… (hij zucht)… en de hele wervelkolom, ik heb er een foto van, daar schrok ik enorm van: allemaal zwarte stippen.. Ik ben gewoon een Jan lul dalmatiër aan de binnenkant.”

Gerard Scheltens wist tegen alle kansberekingen in en verwachtingen van artsen toch op 19 april nog 65 jaar te worden en overleed een week later, op donderdag 27 april 2023.

Vanavond tussen 19:00 uur en 20:00 uur kan afscheid worden genomen van Gerard in het crematorium van Haarlo.

Vorige week vrijdag werd ik gebeld door Britt Scheltens, dochter van Gerard, of ze de foto kon gebruiken die ik vorig jaar zomer van haar vader had gemaakt. Die foto is gebruikt in de online advertentie op Facebook, in de advertentie in de Stentor, als foto boven een In memoriam artikel in de Berkelbode, en in een lijstje voor de kist, en op de schermen. Het was de eerste foto die ik die middag maakte, in een ontspannen setting in het tuinhuis.

1 gedachte over “Gerard Scheltens overleden”

  1. Rudie Straatsma

    Henk-Jan, je bericht aangaande Gerard geeft een mooi beeld over zijn leven en als mens. Zijn ziektebeeld maakt indruk en weet dat ie geleden heeft..
    Nogmaals dank voor het plaatsen, het doet mij in iedergeval goed waarvoor nogmaals dank!
    Groet Rudie Straatsma

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven