Gouden Giraffe verdient een Gouden Giraffe

Rob Captijn Gouden Giraffe 2010 Humberto Tan

https://www.youtube.com/watch?v=mt29GSp4SiA
Arjan van Dijk krijgt uit handen van Paul de Leeuw de ‘Eventpersonality of the Year’-award uitgereikt.

Marc Liethof, de paus van de eventbranche – die vorige week rond deze tijd aan de vooravond stond van zijn jaarlijkse spektakel – met de beurs Event, verwoordt het in bovenstaande video van High Profile’s EventsTV heel treffend: De Gouden Giraffe is in de afgelopen jaren het icoon geworden van ons vakgebied. En vooral met ‘de afgelopen jaren’ tussen neus en lippen door slaat hij de spijker op z’n kop. Want wat iedereen nu wel bijna vergeten lijkt is dat die Gouden Giraffe tot vier jaar geleden – de overname van de prijs door High Profile van het inmiddels ter ziele zijnde Event & Image uit Malden – eigenlijk niet zo heel veel voorstelde. De manier waarop onder bezielende invloed van Rob Captijn de jurering horizontaal over alle categoriĆ«n is doorgetrokken is niet te vergelijken met de overlegjes van jury’s die voorheen de nominaties en winnaars van de Gouden Giraffe bepaalden. De wanboel die Jan Jacobs, als hoofdredacteur van High Profile destijds na de overname aantrof, ik heb het van dichtbij meegekregen, was een aanfluiting te noemen. Niet dat alle winnaars van de Gouden Giraffes hiermee gedegradeerd worden tot uitvloeisels van vriendjespolitiek, sommigen wel, is de professionaliseringsslag die High Profile gemaakt heeft met deze prachtige prijs het antwoord waar men jaren op heeft gewacht.

Nog geen vijf jaar geleden werd steen en been geklaagd na iedere prijsuitreiking. Laat ik in dit geval ook de EVA’s weer eens van stal halen, de Event Awards die stilletjes in het Gouden Giraffe geweld van de afgelopen High Profile jaren opgegaan is in de Esprix. Na iedere gala-avond van de EVA en helemaal die rare avondjes van de Gouden Giraffe waar de voorlaatste keer helemaal geen publiek bij aanwezig mocht zijn, was de kritiek niet van de lucht: want wat was de belichting op het podium slecht, wat was die presentator tenenkrommend onprofessioneel, en vooral wat duuuuurde de uitreiking laaaaaang…

Mijn punt is deze. High Profile heeft, met behulp van de vele professionals die zich om niet met ziel en zaligheid hebben ingezet bij alle afgelopen drie Gouden Giraffes, zo’n icoon neer weten te zetten waar ze de eventbranche als geheel op een hoog podium neer heeft weten te zetten, waar de branche het al die jaren met z’n allen over had. De Gouden Giraffe verdient met recht een Gouden Giraffe.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven