Grootste social media backchannel op event

Grootste social media backchannel op event

Grootste social media backchannel op event

Tijdens de meest recente wedstrijd van Oranje op het WK heeft Social Stitch een nieuw record gevestigd in samenwerking met Experts Van Oranje. Nooit eerder was er tijdens een event in Nederland een scherm ingezet groter dan 84m2 waarop een Social Media Backchannel te volgen was.

Het fenomeen social media duikt steeds overal waar je kijkt op maar vele organisaties weten nog niet altijd wat ze er precies mee kunnen doen. In een land als Amerika is de rol van Social Media op events al erg groot en zijn backchannels van dit formaat steeds vaker te vinden. Met de komst van Social Stitch lijkt er in Nederland ook plek gekomen voor Social Media tijdens events.

De organisatie van Experts van Oranje laat weten erg blij te zijn met de inzet van het systeem. Ze kijken terug op een bijzonder geslaagde dag. Social Stitch mede oprichter Omar Kbiri zegt hierover: “Door Social Media een centrale rol te geven op events levert dit de organisatie vele voordelen op. Denk aan viral promotie door de bezoekers, feedback op het event maar vooral ook het verzamelen van uiterst nuttige data voor een volgend event”.

Waar event organisers in Nederland nu nog als eerste denken aan licht en geluid bij een event zal social media zich bij dit rijtje gaan toevoegen. Deze mening wordt ook gedeeld door IDEA voorzitter en directeur van event marketing bureau Obsession Live Communication Gerben Plasmeijer: “Social Media is geen trend meer. Het is nu tijd voor organisatoren om dit constructief toe te passen binnen hun concepten”.

Voor meer informatie bezoek www.socialstitch.nl

Grootste social media backchannel op event

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven