Hans Steenbergen foodtrendwatcher of the year

Hans Steenbergen Food Inspiration trendwatcher of the year

Moooooooi, en terecht. Hans Steenbergen, hoofdredacteur van Food Inspiration Magazine – het eerste digitale vakblad voor foodprofessionals ter wereld, is op 21 april 2010 door een vakjury uitgeroepen tot ‘best specialist trendwatcher of the year, in de categorie food’.

Ook genomineerd waren foodtrendwatcher Marjan Ippel van Talkin’ Food en breadwatcher Erica de Werd van OnLuDi.

Op woensdagavond 21 april werden voor de tweede keer de TWOTY awards uitgereikt. De TWOTY awards is een netwerkevent voor vernieuwers. Het summum van trendwatchend Nederland kwam samen in de MTV studios in hip Amsterdam-Noord om te horen wie verkozen werd tot trendwatcher van het jaar.

De vakjury beoordeelde de genomineerden op de impact van hun werk op de business, de samenleving en de trendwatchbranche. In het bijzonder werd in het roerige jaar 2010 ook gekeken naar de mate waarin de genomineerde bijdraagt aan een beter begrip van de huidige tijdgeest.

Met de introductie van de ‘nieuwe E-nummers’ wist Hans Steenbergen van trendbureau Shoot My Food, het bedrijf dat het Food Inspiration Magazine uitgeeft, in 2009 een heldere visie neer te zetten op de ontwikkelingsrichting van de wereld van eten en drinken.

Het Food Inspiration concept (www.foodinspiration.nl) dat rust op drie pijlers – online magazine, inspiratie event, print jaarboek – is gestart in economische zware tijden maar heeft binnen één jaar haar naam gevestigd. De pagina’s van het digitale vakblad zijn inmiddels al ruim 1,4 miljoen keer bekeken en de eerste editie van de Food Inspiration Day was binnen een maand uitverkocht.

De jury prees in het juryrapport Hans zijn aangeboren nieuwsgierigheid. Hij staat open voor noviteiten en ervaringen. De jury schrijft: ‘He inspires the business world’, door op het juiste moment met nieuwe initiatieven te komen. De award is een compliment voor het harde werken van het hele team. Ook de overige trendwatch-teamleden, Arjan de Boer, Moniek de Jongh, Lukas Vlaar en Rens Zwakenberg worden ermee in het zonnetje gezet.

https://vimeo.com/10948925
Hans Steenbergen in de meest recente voorwoordvideo (21 april 2010 in Food Inspiration #18) gemaakt on the road to Heilbronn voor een videoreportage bij Unilever Bestfoods.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven