Hidden Champions: brainwaven met Herman Poos

Als ik eenmaal op stoom ben gaat het prima, onder druk van een deadline kan ik dag en nacht doorknallen (de laatste jaren steeds minder trouwens). Bloggen over het proces helpt me alles te versnellen. En helder te blijven werken. Tijdens het schrijfproces structureer ik de plannen en denk ik dieper na over de mogelijkheden.

Filmen van een brainstorm werkt ook verhelderend, heb ik gemerkt.

Vorige week donderdag zat ik een uurtje aan de keukentafel bij Herman Poos, om te brainwaven over het maakproces van Hidden Champions, een 25 minuten durende internetdocumentaire over het bijzondere ondernemerschap van Nederlandse wereldmarktleiders. 

Twee camera’s op het gesprek en thuis analyseren, goed luisteren naar Herman en naar mezelf en in de montage drie kwartier terug brengen tot de kern van 2 minuten. Een mooi experiment.

Het inzetten van video helpt bij het oplossen van een probleem en het vervolgens uitstippelen van een heldere werkbare route.

En nu verder knallen! Snel met Rob Captijn rond de tafel… wordt vervolgd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven