IJdeltuiterij

Ik las in de VARA-gids een Buis en Haard met acteur Frits Lambrechts. Ik hield daar een negatief gevoel aan over. Hij had het over tv en de mensen op tv als Paul de Leeuw, Paul Witteman en Jeroen Pauw en nog meer geloof ik. Ze werden neergezet door Lambrechts als ijdeltuiten. Ik kan daar niet goed tegen. Nu kan het zijn dat mijn ijdeltuitgehalte bovengemiddeld is en ik me aangesproken voel, maar – on the side, Lambrechts is zelf acteur, is dat dan niet ijdeltuiterig?

Eigenlijk gaat het me helemaal niet om de persoon Lambrechts natuurlijk, ook niet om wat dit doet met degene die bekritiseerd worden, maar om wat zo’n artikel doet met mensen die hun vleugels willen uitslaan, de grote sprong willen wagen… of, noem er nog eens zo één: in het diepe willen springen. Mensen die zelfverzekerd onzeker zijn maar toch op een of andere manier lef tonen. Mensen zoals jij en ik dus. Catch my drift?

Bij die mensen fungeert zo’n persoon als hokjesstopper, labelplakker en kabouter. Die kabouter van Cor Noltee, die je telkens loopt de dissen of op te hitsen. Die je te kritisch maakt over jezelf, waardoor verstarring optreedt en er helemaal niets meer uit je onzekere poten komt. 

Fuck die kabouters! Laat jezelf zien zoals je bent.

En please: ga videobloggen!

Net als Agnes >>

3 gedachten over “IJdeltuiterij”

  1. heb een paar keer gevideoblogd. ook de vlogvraag samen met iemand anders gedaan. maar het is niet mijn ding. moet bij je passen denk ik. ik wil schrijven.

  2. Verder proberen is goed en ik dacht na een hele middag prutsen, ‘ahh dit is niks voor mij en wat heb ik nu eigenlijk te melden’ maar toch moest ik het een keer geprobeerd hebben. En met wat steekwoorden en af en toe gepruttel ging het toch aardig goed. Ik heb af en toe wat moeite met formuleren maar ja dat hoort ook bij mij en wie weet wordt het beter als ik het vaker doe! Dankjewel Henk Jan voor je toffe reactie!

  3. Ik heb het wel eens geprobeerd. Ik vind het lastig. Misschien dat ik het nu beter zou kunnen, na al dat persoonlijke bloggen van het afgelopen jaar. Ik vind dat audiobloggen wel heel leuk maar ook daarbij merk ik dat het eng is. Dat ik het over blijf doen, en dat wil ik nou juist niet.
    En maar hopen dat niemand zijn vleugels laat kortwieken door dat soort negatief getoeter van zo iemand he? Zonde.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven