Ik film (bijna) uitsluitend met de Canon 5D Mark 2

Steeds meer fotografen, maar vooral ook videografen gaan over op het videomaken met HDDSLR camera’s als de Nikon D3s, Canon 1DMark4, 5D Mark2 en 7D. En terecht.

Steeds meer fotografen, maar vooral ook videografen gaan over op het videomaken met HDDSLR camera’s als de Nikon D3s, Canon 1DMark4, 5D Mark2 en 7D. En terecht. De kwaliteit van deze camera’s is zo hoog dat ze cinematografie slash film naderen in hun output. Zacuto heeft daar uitgebreid in haar Zacuto Shootout series op getest en is still counting: het verschil tussen Fuji en Kodak filmcamera’s en deze HDDSLR camera’s.

Conclusie-kort-door-de-bocht: kies voor (een van) deze HDDSLR-camera’s, kies voor superieure fotolenzen en gebruik uitsluitend je HD-videocamera nog voor ingewikkelde focuswisselende opnames (dit is overigens mijn persoonlijke conclusie). Ik heb begin dit jaar twee Canon EOS 5D Mark 2 camera’s aangeschaft voor mijn videoproducties, en heel soms gebruik ik nog mijn videocamera, de Canon XH-A1. Ik zet ‘m nog niet te koop, maar lang zal het niet duren.

3 gedachten over “Ik film (bijna) uitsluitend met de Canon 5D Mark 2”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven