iMovie11 lost wel het rolling shutter probleem op

Een beetje zichzelf respecterende editor monteert – als-ie Applegebruiker is, en dat worden er steeds meer – in Final Cut Pro. iMovie wordt gezien als het consumentenprogrammaatje waarin je bijna niets voor elkaar krijgt.

Een beetje zichzelf respecterende editor monteert – als-ie Applegebruiker is, en dat worden er steeds meer – in Final Cut Pro. iMovie wordt gezien als het consumentenprogrammaatje waarin je bijna niets voor elkaar krijgt. Dat is ook mijn ervaring. Als je veel wilt monteren, over elkaar heen wil leggen qua beeld, geluid en effecten gebruik je Final Cut Pro.

Maarrrrr…

Sinds ik gisteren grote vriend Gert Kracht de trailer zag afkondigen en in de credits te lezen was dat dit een iMovie11 productie was, gingen mijn wenkbrauwen even omhoog. Snel vergeten dacht ik. Maar als Gert ergens mee bezig is, zal het niet zonder reden zijn… En een van de redenen is dat er verbeteringen in het programma zitten die nog niet in Final Cut Pro zijn ge-update.

Philip Bloom, de leading HDDSLR-grootsheid, geeft ook aan in onderstaand commentaar niets te moeten hebben van het iMovie programma, maar deze keer erg onder de indruk is van de rolling shutter fix, zoals hij het noemt. Dat bij van links naar rechts bewegen van de camera, pannen ja, de verticale objecten als skyscrapers de snelheid niet kunnen bijhouden en lijken om te buigen. En dat kun je in iMovie11 nu helemaal ‘rechtzetten’.

Het zal niet lang duren dat Apple met een Final Cut update komt waarin dat ook kan, want dit geeft rumoer onder de gebruikers.

Naar de video >>

.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven