iPhone UIT, leven AAN

Sinds deze week zet ik m’n iPhone op UIT, en pas weer op AAN als ik weloverwogen wil weten of er appjes of voicemails binnen zijn gekomen. De rest check ik eventueel wel op m’n computer.

Gevolg: VEEL MEER FOCUS. Op allerlei gebied.

Ik merk dat de afwezigheid van de iPhone me veel bewuster maakt van de wereld om me heen. Zo ben ik vandaag na een fotoklus bij m’n ouders langs geweest, heerlijk aangeschoven bij de lunch, lekker over oldtimers gepraat (de mosgroene Austin Healey en de azzuro-blauwe Jaguar E-type zijn ingeruild ‘met een beetje erbij’ voor deze Jaguar XK150 DHC uit 1958, manmanman moooooi…

Ik ben door de focus ook veel meer bezig met m’n fotografie.

Het is eigenlijk bizar, maar door die aandachtvragende smartphone te negeren door ‘m op UIT te zetten, is er meer ruimte voor het echte leven gekomen.

Meer hierover op de Meetup pagina Ritzo ten Cate: Hoe beïnvloedt smartphone-verslaving ons leven >>

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven